Українців немає серед заражених коронавірусом в Італії

За інформацією Генерального Консульства України в Мілані, станом на 09:00 ранку 24.02.2020 р. в Північній Італії інформації про зараження коронавірусом громадян України не надходило.
На консульському обліку ЗДУ в Італії перебуває 15632 громадян України, серед них на обліку ГКУ в Мілані – 6034.
За даними Міністерства внутрішніх справ Італії, дозволи на проживання в цій країні мають 239424 громадянина України.
МЗС спільно з Посольством України в Італії та Генеральними консульствами України в Мілані та Неаполі здійснюють цілодобовий моніторинг ситуації навколо розповсюдження коронавірусу в країні. Відповідні рекомендації громадянам України розміщені на веб-ресурсах МЗС.
В Посольстві України в Італії та Генеральному Консульстві України в Мілані та Неаполі цілодобово працюють телефони «гарячих ліній» для громадян України на випадок надзвичайної ситуації:
- Посольство України в Італії тел: (+39) 3519 886 823;
- Генеральне Консультсво України в Мілані тел: (+39) 3487 254 038;
- Генеральне Консультсво України в Неаполі тел: tel:+39-327-736-48-22
Загальна інформація:
На Півночі Італії до початку березня закриті всі навчальні заклади: школи, ліцеї, університети, а також усі музеї, історичні пам'ятки, театри. В церквах рекомендовано не проводити служби.
За інформацією Посольства України в Італійській Республіці, Прем’єр-міністр Італії Конте оголосив, що встановлено карантин для всіх, хто контактував із зараженими. Наразі 250 осіб перебувають в ізоляції та під наглядом медиків, але зважаючи на збільшення випадків захворювань, кількість таких осіб також може зрости.
Медичні служби Італії, як і раніше, перебувають у стані підвищеної готовності та вживають усіх необхідних заходів для подолання наслідків від зараження коронавірусом та недопущення його подальшого розповсюдження.
Кількість жертв від коронавірусу зросла до 4 осіб, усі померлі – особи похилого віку.
Загальна кількість підтверджених інфікованих зросла до 203 випадків: (165 - Ломбардія, 22 - Венето, 9 - Емілья-Романья, 6- П’ємонт, 1 – Лаціо). Дві особи одужали.
Всі новини