До уваги громадян! Інформація щодо порядку проведення призову на строкову військову службу у квітні-червні 2019 року

В Україні незабаром стартує черговий призов на строкову військову службу. 30 січня 2019 року прийнято Указ Президента України “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році” № 22/2019.
 
На виконання Указу Президента України, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 18 лютого 2019 року № 114, 4 березня 2019 року головою районної державної адміністрації прийнято розпорядження "Про проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу у 2019 році", яким визначено заходи щодо організації та проведення в районі призову громадян України на строкову військову службу, склад районної призовної та медичної комісій, графіки їх роботи".
 
Призову на строкову військову службу (виклику на призовні комісії) підлягають громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку.
 
Розподіл та призначення призовників здійснюється пропорційно із урахуванням потреби і наявності призовних ресурсів, як для Збройних Сил України так і для інших військових формувань. Призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі в АТО (ООС) не залучаються.
Всі новини