5 березня жителі Вапнярок та Паланки зібрались на щорічні традиційні сходи громадян

Близько сотні жителів Вапнярок та Паланки учора зібрались на щорічні традиційні сходи громадян. До зібрання долучились заступник голови РДА Наталія Бандиш, заступник начальника управління - начальник відділу адресних грошових допомог та компенсаційних виплат УПСЗН РДА Тетяна Панковець, начальник відділу освіти РДА Світлана Ревтюх, завідувач відділом  радіомовлення ПП «Редакція газети і радіомовлення «Томашпільський вісник» Євгенія Шульган. 
Перед сільчанами прозвітувала про зроблене сільською радою у минулому році в.о. сільського голови Світлана Кедь. Впродовж майже двогодинного зібрання жителі двох сіл обговорювали питання водопостачання, реконструкції вуличного освітлення, ремонту доріг по селу, забезпечення якісним медичним обслуговуванням жителів сіл. Найбільш проблемно та гостро постало питання про розрахунок за водопостачання, яке порушив у своєму виступі начальник ДП «Томашпільський водоканал» Віктор Зозуля. 
Також жителі сіл стурбовані питанням відсутності придатного приміщення для медичного обслуговування жителів населених пунктів . Про шляхи вирішення цього проблемного питання поінформувала у своєму виступі заступник голови РДА Наталія Бандиш. 
«Дуже важко працювати і владі і місцевому самоврядуванню у часи реформ та змін. Наразі для вас досить гостро стоїть питання медичного обслуговування. Ми як посадовці шукаємо шляхи вирішення цієї проблеми , адже незважаючи на усі неврегульованості системи медичної реформи районна державна адміністрація взяла на себе зобов’язання щодо фінансування сільських ФАПів, в тому числі і у вашій місцевості», - підкреслила Наталія Бандиш. Разом з цим посадовець обговорила з сільчанами  перспективний план розвитку громади на наступні роки.
Також жителі сіл під час зібрання ознайомились із нововведеннями у соціальному законодавстві, зокрема  про монетизацію субсидій їм розповіла заступник начальника управління - начальник відділу адресних грошових допомог та компенсаційних виплат УПСЗН РДА Тетяна Панковець,  надала ряд роз’яснень та відповіла  на поставлені запитання.
Щодо планування діяльності сільської ради на перспективу, то спільно жителями Вапнярок і Паланки було прийнято рішення про ремонт доріг по селу у 2019 році, реконструкцію водогону, благоустрою населеного пункту тощо. 
 
 
 
 
 
 
Всі новини