Свято сили, краси, здоров’я та гармонії...

Сьогодні, 13 вересня 2019 року, в залі засідань районної державної адміністрації відбулися урочисті заходи  з нагоди відзначення професійного  свята - Дня фізичної культури та спорту, в яких взяли участь  представники спортивної спільноти – тренери, викладачі, ветерани спорту та юні спортсмени.
Привітати спортсменів, аматорів, ветеранів, учасників районних заходів із святом прийшли перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук, заступник голови районної ради Лариса Нароган,  секретар голови Томашпільської ОТГ Валентина Залюбівська   та методист відділу освіти райдержадміністрації Василь Штифурко, побажали всім присутнім здоров’я, краси, олімпійського довголіття, спортивних та життєвих перемог, плідної праці та успіхів у всіх звершеннях.
У своїй вітальній промові Віктор Анатолійович, звертаючись до спортивної еліти району, відзначив, що вони є прикладом для усієї територіальної громади району. 
Під час урочистостей Почесними  Грамотами та Подяками районної державної адміністрації та районної ради, відділу з питань фізичної культури і спорту райдержадміністрації,  відділу освіти райдержадміністрації, обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Колос» було нагороджено кращих представників спортивної громади району. Гучними оплесками вітали присутніх переможців міжнародних турнірів, призерів чемпіонатів України, чемпіонів районних та обласних  змагань. Окремо відзначили ветеранів спорту, які з року в рік примножували славні спортивні здобутки Томашпільщини. 
 
ФУТБОЛ є наймасовішим видом спорту, який набрав за останні роки великої популярності, аматорська команда «ФК Томашпіль» виборола перше місце в першій лізі за підсумками  чемпіонату  області  2018-2019 років та півфіналістка кубка області  2018-2019 років, продовжує участь в чемпіонаті області в 2019-2020 року в вищій лізі. Основна заслуга успішної участі команди в змаганнях керівника команди Валентина Кучковського. Одним із найрезультативніших гравців команди є Нароган Вадим, завдяки керівнику районної федерації футболу тренеру СДЮСШ із футболу Анатолію Чоловському, Віктору Підлісному та Сергію Дикому із Вапнярки  дитячі команди виборюють призові місця на обласних та всеукраїнських змаганнях із цього виду спорту. Особлива заслуга в розвитку футболу у Вапнярці керівника футбольного клубу «Сатурн -Вапнярка» Володимира Волошина. Футзальна команда під його керівництвом одна із найсильніших в області та на Україні. 
ГАНДБОЛ -  чоловіча команда багаторазова призерка обласних змагань, юнацькі та дівочі команди одні із найсильніших в області, завдяки тренеру СДЮСШ Костянтину Єгорову та вчителю фізкультури Гнатківської школи Анатолію Соколовському, при підтримці голови районної федерації гандболу  Василя Поштара, 9 гравців гандбольної команди виконали нормативи кандидатів в майстри спорту на всеукраїнських змаганнях з пляжного гандболу в минулому році.
ВОЛЕЙБОЛ - чоловіча волейбольна команда  с.Високого одна із найсильніших сільських команд області. Чоловіча команда району фіналістка сільської ліги області 2018 року, основна заслуга успішної участі команди Сергія Балдинюка, Василя Поштара, посильну фінансову допомогу для успішної участі команди надавав директор «ТОВ Зернопродукт Липівка» Володимир Романюк.
РУКОПАШНИЙ  БІЙ  -  вагомих результатів досягли спортсмени за останні роки з цього виду спорту, Данило Закорченний виконав норматив майста спорту України із рукопашного бою на чемпіонаті України серед дорослих спортсменів та виборов срібну нагороду на чемпіонаті Європи в Польщі. Його тренер Сергій Водянюк, майстер спорту України міжнародного класу із рукопашного бою, виборов золоту нагороду на чемпіонаті Європи із рукопашного бою в минулому році. Вагому підтримку розвитку цього виду спорту надає президент обласної федерації рукопашного бою Федір Водянюк. Серед їх вихованців  десятки переможців та призерів обласних та всеукраїнських змагань з цього виду спорту, Максименко Юлія  виборола 4 місце в кубку Європи та 6 місце на чемпіонаті світу з цього виду спорту.
ХОКЕЙ НА ТРАВІ - юнацькі команди із хокею на траві - багаторазові переможці та призери обласних та всеукраїнських змагань різних вікових груп , 6 майстрів спорту вихованців тренера СДЮСШ з цього виду спорту Федора Олійника грають в командах України та зарубіжжя , його гравці включаються в збірні команди області для участі в змаганнях вищого рівня.
ГИРЬОВИЙ СПОРТ - завдяки майстру спорту липівчанину Олегу Бабину команди району багаторазові переможці та призери змагань обласного рівня в комплексному заліку. 
ПАУЕРЛІФТИНГ  - керівник відділення  СДЮСШ  із пауерліфтингу Іван Спринчак  забезпечує участь юнацьких дівочих та дорослих команд в обласних змаганнях з цього виду спорту. Дівочі команди шестиразові переможці обласних змагань з цього виду спорту в комплексному заліку. 
КОМПЛЕКСНІ ЗМАГАННЯ - команди району трьохразові  переможці обласної спартакіади депутатів всіх рівнів  із п’яти видів спорту в комплексному заліку. Надавав  допомогу в організації  депутат районної ради Сергій Кісь.
Команди Височанської  територіальної громади, при підтримці депутата Верховної Ради 8 скликання  Івана Спориша  та сільського голови с.Високого  Миколи Григоренка, чотирьохразові переможці обласних літніх сільських спортивних ігор в комплексному заліку із 9 видів спорту та минулорічні срібні призери даної категорії змагань серед 105 територіальних громад області.
Команда Томашпільської ОТГ, цьогорічний  бронзовий призер обласної спартакіади серед ОТГ області із 4 видів спорту, переможець обласного конкурсу з вищої спортивної майстерності серед ОТГ.
Люди, які доклали максимум зусиль, щоб спорт в нашому районі  процвітав, а сьогодні перебувають на заслуженому відпочинку  – наші ветерани спорту:
Футболісти 60-70 років, які зароджували цей вид спорту, виступали за команду району:
Страшнюк Анатолій Артемович
Мосійчук Григорій Іванович,
Трибіда Василь Омелянович
Хмельовський Сергій Васильович
 
Кучковський Олександр Борисович – багаторічний керівник спортивної галузі району, один із кращих футболістів області свого часу, багаторазовий переможець обласних змагань із настольного тенісу.
 
Кісь Микола Петрович – почесний голова районної федерації волейболу, один із засновників волейбольної команди «Перемога» с. Високе, однієї з найсильніших команд області.
 
Близнюк Олександр Іванович – колишній вчитель фізкультури Пеньківської загальноосвітньої школи.
 
В складі ветеранів Барчишен Павло Павлович – багаторазовий переможець обласних змагань із шашок.
 
Вагому підтримку галузі фізичної культури та спорту надають керівники територіальних громад Микола Григоренко, Валерій Немировський, Володимир Шевчук, Віктор Скрипник, генеральний директор «ТОВ АК Зелена долина» Юрій Мороз, директор «ТОВ Зернопродукт Липівка» Володимир Романюк, директор Автортанспорного підприємства Шкурак Анатолій Михайлович та інші.
 
Вітаємо вас шановні з Днем фізичної культури та спорту України. Бажаємо у будь-якій ситуації, у будь-який день бути сильною, впевненою, відважною, стійкою людиною, яка не зазнає поразок, яка увесь час рухається тільки вперед. Міцної витримки Вам та відмінної фізичної форми! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини