Валерій Коровій: «Чесна конкуренція на місцевих виборах буде запорукою збереження злагоди на Вінниччині»

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій сьогодні на власній сторінці facbook написав.
 
«Хочу виділити декілька принципових моментів, озвучених Президентом України Петром Порошенко під час засідання Ради розвитку регіонів.
 
Перше. Глава держави підписав Указ "Про забезпечення проведення демократичних, чесних і прозорих місцевих виборів 25 жовтня 2015 року". Кожен голова ОДА персонально відповідає не за результат президентської сили, а за чистоту виборчого процесу. Ці вибори на Вінниччині пройдуть на пропорційній основі з відкритими списками. Без застосування адмінресурсу. 
 
Друге. Децентралізація не має нічого спільного з федералізацією. Централізована державна політика проводитиметься в питаннях оборони та безпеки. Ми будемо боронити кожен клаптик української землі від терористів. Більшість громадян держави підтримує унітарний устрій України.
 
Третє. Петро Порошенко акцентував увагу на тому, що конституційна реформа здійснюватиметься лише за умови виконання Мінських угод. Префекти, які після ухвалення змін до Основного Закону представлятимуть центральну владу у регіонах, не будуть втручатися в управління територією. Це теж принципова позиція Глави держави.
 
Також Глава держави застеріг політиків від нагнітання протистоянь у суспільстві. «Критики Конституції перед місцевими виборами заради зайвих мандатів у районній раді готові повторити сценарій 31 серпня. Не допущу цього!», - зазначив Президент України. Саме злагода у суспільстві є запорукою як проведення чесних виборів, так і розвитку держави і Вінницької області.»
Всі новини