Зайнята людина – це щаслива людина, а офіційно зайнята людина – це не тільки щаслива, а і соціально захищена людина

 
25 жовтня 2018 року в актовому залі  Комаргородського вищого професійного училища, відповідно до Плану спільних заходів з питань детінізації доходів громадян за зайнятості населення у Вінницькій області, затвердженого першим заступником голови обласної державної адміністрації А. Гижком було проведено виховну годину на тему:«Зайнята людина – це щаслива людина, а офіційно зайнята людина – це не тільки щаслива, а і соціально захищена людина».
У виховній годині прийняли участь начальник відділу праці та соціально – трудових відносин управління праці та соціального захисту населення Томашпільської райдержадміністрації Валентина Колеснік, заступник начальника Ямпільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Валентина Чорногуз, викладачі та студенти закладу.
       До уваги студентської та викладацької аудиторії було донесено актуальну інформацію стосовно легалізації трудових відносин, надано детальні роз’яснення, щодо способів використання недобросовісними роботодавцями найманої робочої праці , а саме:    прийняття на роботу неофіційно (без укладення трудового договору), застосування випробувального терміну (належним чином не оформленого), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, працевлаштування найманих працівників під виглядом укладення з ними цивільно – правових договорів.
В ході зустрічі було вказано на визначальну роль офіційного працевлаштування та легального заробітку у формуванні майбутньої пенсії та наголошено, що офіційно оформлені відносини з роботодавцем - це основа соціальної захищеності працівника на випадок тимчасової втрати працездатності або безробіття, надано роз'яснення про можливість добровільного страхування у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування. 
     Студентам – майбутнім працівникамбуло також роз'яснено про можливість контролювати розмір зарахованого стажу за допомогою Веб-порталу, вказано на негативні соціальні наслідки нелегальних трудових відносин. 
     Наприкінці зустрічі були надані відповіді на запитання,які виникли у студентів та викладачів учбового закладу.
 
 
 
 
 
Всі новини