19 червня 2020 року в Україні вперше відзначають День Фермера

ШАНОВНІ ФЕРМЕРИ, ХЛІБОРОБИ, ВІТАЄМО ВАС З ДНЕМ ФЕРМЕРА!
 
19 червня в Україні вперше, відповідно до указу Президента України від 18.06.2020 року № 234/2020, відзначають День Фермера, адже в 2003 році саме цього дня Парламентом України було ухвалено Закон України «Про фермерське господарство». Фермери традиційно багато років поспіль відзначають це свято, аби відсвяткувати визначальну дату у становленні фермерського руху в державі. 
З часу проголошення незалежності України фермерське господарювання було започатковане як прогресивна форма підприємницької діяльності громадян у галузі сільського господарства.
Фермерський тип господарювання – це особливий вид підприємницької діяльності на селі, на основі праці родини за традиційним українським сільським укладом.
Понад два десятиліття нелегкою виявилось дорога фермерів, у важких умовах доводиться працювати сьогодні. Однак, попри всі негаразди, фермери продовжують виробляти якісну сільськогосподарську продукцію, мужньо протистоять кризовим явищам, підтримують Українську державу у відстоюванні цілісності та незалежності.
 
Шановні фермери!
 
Ваше професійне свято – День фермера – з’явилося на календарі Незалежної України не випадково. Адже сьогодні фермери і фермерство – це навіть не професія,а,швидше, спосіб життя особливих людей, які не мислять себе без землі, без пшеничного поля і вранішнього сонця, що сходить над рідним селом. Без степу і співу пташок, без того аж прозорого, чистого повітря, яке вдихаєш на повні груди і відчуваєш – живеш! 
Бажаю всім вам, шановні, дорідних ужинків, фінансових здобутків, процвітаючого майбутнього. А ще – душевного задоволення від улюбленої справи. 
Родинного затишку всім вам, достатку в сім’ях, любові й тепла! Нехай радують вас діти й онуки – ваше продовження в житті та справі.
 
З повагою,
 
Голова районної державної адміністрації
О.ЗАКОРЧЕННИЙ
 
Всі новини