Професійне свято відзначили працівники соціальної сфери району

З нагоди відзначення   Дня працівників соціальної сфери 1 листопада  2019 року  в залі засідань РДА  відбулися урочисті заходи.
З професійним святом всіх, хто дарує людям надію на краще, вчасно подає  руку допомоги та для кого слова Івана Франка — «Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати іншим» — стали сенсом життя, привітали перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук та заступник голови районної ради Лариса Нароган.
«Низький уклін вам, шановні працівники соціальної сфери, за відданість обраній справі, чуйність та любов до людей. Бажаємо вам і вашим родинам міцного здоров'я, гарного настрою, щастя, благополуччя,  і нехай добро, зроблене вами, повертається до вас сторицею!» - зазначив у своєму вітальному слові Віктор Ставнійчук.
З нагоди свята  в  залі зібрались трудові колективи  управління праці і соціального захисту населення РДА, управління Пенсійного фонду, управління виконавчої дирекції Фонду Соціального страхування, Томашпільської філії Вінницького ОЦЗ, територіального центру соціального обслуговування громадян, центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді РДА, сім’ї, молоді та спорту РДА, служби у справах дітей РДА, Гнатківскої та Вапнярської  філій  Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» та  Антопільського будинку інтернату.
За сумлінну працю, чуйне ставлення до потреб людей і їх соціальний захист,  активну життєву позицію та з нагоди професійного свята – кращих працівників соціальної сфери району нагородили  Почесними грамотами  та Подяками районної державної адміністрації та районної ради.
За вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері соціальної роботи   з сім’ями, дітьми та молоддю Грамотою Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було нагороджено Поповську  Яну Олександрівну – директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
За особистий внесок у розв’язання проблем соціального захисту населення, сумлінну працю Почесною грамотою Вінницької обласної державної адміністрації та обласної Ради було нагороджено Ярош Оксану Іванівну – начальника служби у справах дітей Томашпільської районної державної адміністрації.
По закінченні урочистої частини   винуватців свята порадували  чудовими піснями  аматори сцени району.
 
 Результати роботи служб соціальної сфери району вагомі, що підтверджує клопітку працю та старання усіх соціальних працівників. 
Зокрема з початку року управлінням праці та соціального захисту населення здійснено:
-  призначення  2897 сім’ям державних  соціальних допомог та компенсаційних виплат на суму 42 782,9 тис.грн. ;
- призначення 1004 сім’ям субсидію на тверде паливо та скраплений газ на суму 2 214,3 тис. грн. та 3788 сім’ям субсидію на житлово-комунальні послуги на суму 12 190,9 тис. грн. Всього з початку року скористалися житловою субсидією 4792 сімей на 14 405,2 тис. грн.
Нараховано  3510 сім’ям  пільги на житлово-комунальні послуги, компенсаційні виплати  на суму 6418,3 тис.грн.;
- забезпечення 39 осіб пільгової категорії громадян санаторно-курортним лікуванням ;
 - проведення відшкодування щомісячної допомоги на оздоровлення, компенсаційних виплат постраждалих даної категорії осіб пільговими медикаментами на 1025,2 тис. грн.
557 громадян похилого віку знаходяться під постійним контролем 31 соціальних робітників територіального центру соціального обслуговування.  У відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання в с.Комаргород  проживають 25 людей похилого віку. 
Томашпільською районною філією Вінницького обласного центру зайнятості з початку 2019 року статус безробітного отримали 938 осіб, що на 80 осіб менше, ніж у минулому році. Станом на       1 листопада 2019 року на обліку перебуває 376 осіб, державну допомогу по безробіттю отримують 360 осіб. За сприяння районної філії за 10 місяців 2019 року отримали роботу 844 особи. 316 безробітних набуло нових професій  або підвищували кваліфікацію за направленням районної філії. Рівень працевлаштування безробітних після закінчення профнавчання – 100%. З початку року районною філією спільно з соціальними партнерами були організовані громадські та інші роботи тимчасового характеру, в яких взяли участь 134 безробітних. 
З початку року на обліку в районній філії перебувало 39 учасників АТО, яким надано статус безробітного та призначено виплату допомогу по безробіттю. 15 демобілізованих працевлаштовано,       1 особу направлено на тимчасові роботи, 3 особи направлено на професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації. З початку 2019 року на обліку у районній філії перебувало 82 особи з обмеженими фізичними можливостями, з них працевлаштовано 25 осіб.
Підсумком роботи управління Пенсійного фонду  є забезпечення своєчасного та в повному обсязі фінансування пенсійних виплат  10100  пенсіонерам району. Середній розмір пенсійної виплати складає 2423,55грн. За звітний період управлінням було призначено – 283 пенсійні справи та здійснено перерахунок по 504 особовим справам. До Томашпільського відділу обслуговування громадян звернулося за червень – жовтень 5089 особи, яким надано 6055 послуг, в тому числі 357 послуг  в віддаленому сервісному  центрі  смт.Вапнярка.
За сприянням служби у справах дітей з початку  2019 року 10 дітей набули статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, взято участь у 64  судових засіданнях з питань захисту прав дітей, розглянуто 235 звернень від громадян щодо захисту прав дітей. В районі функціонують 6 прийомних сімей,  в яких виховуються 14 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа та 2 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховуються 11 дітей, в 33 сім’ях опікунів та піклувальників виховуються 53 дітей. Службою у справах дітей здійснюється нагляд за умовами та проживання дітей в цих сім’ях. Протягом 9 місяців 2019 року  забезпечено влаштування  8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування під опіку та піклування. Служба у справах дітей райдержадміністрації здійснює контроль та нагляд за станом утримання та виховання наступних категорій дітей, які проживають в районі:14 усиновленими дітьми, 18 дітьми, які перебували у складних життєвих обставинах, 78 дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, в тому числі за дітьми із інших районів та областей України.
Працівниками районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді охоплено увагою  89 сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, постійно ведеться відвідування сімей, в яких є новонароджені діти, прийомні сім’ї, сім’ї де вчинялось насильство,  учасників  АТО.
В Гнатківському  центрі  соціально – психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» охоплені турботою 26 дітей, опікуються ними 11 працівників. 
В Вапнярському центрі  соціально – психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» охоплені турботою 21 дитина, опікуються ними 8 працівників.
В Антопільському психоневрологічному  інтернаті 65 працівників опікуються 119 –ма підопічними.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини