Повір у себе — і в тебе повірять інші

 
Залишимо слова в стороні… Закрийте на хвилину очі - і ви побачите світ сліпої людини. Спробуйте працювати лише однією рукою, перетнути квартиру на одній нозі або запалити плиту, сидячи на низькому стільці - з того становища, в якому знаходиться людина в інвалідному візку. І ... І не треба слів. Просто будьте до них трохи уважнішими. Вони ж поруч - потрібно тільки лише захотіти їх побачити. І допомогти - тому що це потрібно не тільки їм, але і всім нам.  
Таким актом уваги та посильної допомоги стала виставка робіт дітей та молоді з обмеженими функціональними  можливостями «Повір у себе!», яка була організована Томашпільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  19 березня 2018 року. У виставці взяли участь перший заступник голови РДА Віктор Ставнійчук, заступник голови районної ради Лариса Нароган, спеціалісти районного центру СССДМ, керівники управлінь та відділів РДА. Презентували свої роботи вихованці Вапнярської філії Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації  дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій». Дітьми були представлені художні роботи, малюнки, роботи з деревини та паперу. У своїх роботах вони  відображали свій внутрішній світ, свої враження  прекрасного, естетичні почуття. Кожен представлений твір по-своєму цікавий. Усі роботи яскраві, різнобарвні, особливі.
В ході засідання маленькі та дорослі учасники акції  під гучні овації отримали Подяки районної державної адміністрації та районної ради за свою творчість. Ніхто не був засмученим, адже можливість показати свої таланти для них – велика радість. Молоді люди  активно підтримували один одного, розповідали про своє життя.
« Кожен із вас особливий і при цьому дуже талановитий, а тому успіх буде незмінним супутником у вашому житті. Ми й надалі докладатимемо всіх зусиль, щоб підтримати кожного із вас на цьому шляху, – зазначив перший заступник голови РДА Віктор Ставнійчук. – Бажаю вам, щоб усе замріяне збувалося. Щоб Господь Бог упродовж усього життя зігрівав вас ласкою і благодаттю. 
Питання проблем людей з особливими потребами постійно знаходиться в центрі уваги, адже найголовніше для них – це увага і спілкування. Слід постійно турбуватись про створення умов, за яких люди з особливими потребами змогли б почуватися комфортно.
Щиро дякуємо всім небайдужим людям,  які знайшли можливість підтримати учасників виставки. А авторам робіт бажаємо здоров’я, творчого натхнення та віри у свої сили!
 
РЦСССДМ Томашпільської РДА
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини