Лариса Білозір: "Об'єднуючи зусилля, ми захищаємо наших медиків"

Медики Томашпільщини отримали чергову допомогу від народної депутатки Лариси Білозір та партнерів. У середу, 15 квітня, колективи первинного, вторинного рівня та екстреної медичної допомоги у Томашпількому районі поповнили свої запаси захисних засобів.
Цього дня Оперативний штаб підтримки медиків 15-го округу, організований Ларисою Білозір, спільно з благодійним фондом «МХП-Громаді», передали медичним працівникам району індивідуальні засоби захисту необхідні для підвищення безпеки працівників лікарні під час надання допомоги хворим у період пандемії коронавірусу.
Щоденне збільшення кількості активних на COVID-19 в Україні підтверджує тезу, що нині вкрай важлива мобілізація усіх ресурсів задля підтримки та забезпечення наших лікарень першочерговими потребами. В Україні вже близько сотні інфікованих лікарів. Вінниччина, на жаль, за цим показником серед лідерів в країні.
Очевидно, що найбільший удар у боротьбі з вірусом припадає на сферу охорони здоров'я. І саме медики районних лікарень знаходяться на передовій боротьби з епідемією. 
"Україна потребує допомоги в боротьбі з вірусом. Цього не приховує навіть президент. Він закликав великий бізнес допомогти в закупівлі та постачання великих партій тестів, медичного обладнання та захисних засобів. У результаті домовилися створити фонд.  Наш Оперативний штаб звернувся до компанії МХП, щоб забезпечити покриття першочергових потреб лікарів району у засобах захисту. Це дуже важливо, особливо, на фоні новин, про зростання кількості інфікованих медиків на коронавірус в області. Кожна додаткова допомога, це суттєва підтримка і тому ми спільно працюємо, щоб лікарі на моєму окрузі відчували, що ми їх підтримуємо і вдячні за віддану працю у таких складних умовах",- наголосила народна депутатка Лариса Білозір.
Вона зазначила, що мета благодійників не підмінити державу, а допомогти їй у скрутний момент своїм досвідом, та більш швидкою реакцією на пікові проблеми галузі.
Тож, медичні заклади нашого району отримали в загальному від благодійного фонду МХП у співпраці з Ларисою Білозір: 30 л миючого засобу; 50 шт. скін-дезів для рук; 75 л засіб для дезінфекції рук; 30 ендотрахіальних трубок; 30 комплектів одягу епідемічного; 600 шапок; 86 захисних комбінезонів; 60 окуляри; 150 бахіл; 200 респіраторів; 2000 одноразових масок. Загальна сума наданої допомоги цього разу становить близько 70 тис. грн. 
Варто також нагадати, що народна депутат Лариса Білозір, однією з перших у парламенті оголосила, що передає свою заробітну плату на потреби лікарень округу. Загалом сума наданої допомоги особисто обраницею на початок цього тижня вже становить 265 тис. грн.. На ці кошти обраниця вже неодноразово від початку карантину надавала допомогу лікарням у вигляді придбання їм засобів індивідуального захисту. 
Всі новини