До 2023 року Україна готова буде подати заявку на вступ у ЄС і НАТО – Президент

Президент Петро Порошенко переконаний, що до 2023 року Україна готова буде подати заявку на вступ у Європейський Союз та НАТО.
 
«В 2023 році цілком реалістично розпочати переговори про вступ до ЄС і зробити так, щоб Україна отримала План дій щодо членства в НАТО», - заявив Глава держави під час спілкування з киянами. Він також зазначив, що питання про ПДЧ можливо порушити вже у грудні цього року на Лондонському саміті НАТО. Петро Порошенко також зауважив, що написав про це днями у листі до Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.
 
«До цих найпотужніших організацій ми приєднаємося як країна–регіональний лідер. Як країна, яка вже суттєво посилила східний фланг Альянсу. Як країна, яка захистила від російської навали не лише себе, а й усю європейську цивілізацію», - підкреслив Президент.
 
На думку Глави держави, Україна спроможна підготуватися до вступу у ці організації до зазначеного терміну.
 
«Щоб будувати майбутнє для сьогоднішніх і прийдешніх поколінь ми, українці маємо ставити перед собою великі цілі. І я вірю в досяжність для нас Євросоюзу, НАТО, як свого часу вірив у ратифікацію Угоди про асоціацію, у реальність безвізу, і ймовірність Томосу. Все ми зможемо, коли ми разом і коли ми об’єднані», - наголосив Петро Порошенко.
 
Він також констатував, що за останні п’ять років наша країна «широко відкрила двері до Європи». «Ми як ніколи наблизилися до повноправного членства і в ЄС, і в НАТО», - сказав він та додав, якщо наша країна продовжить обраний курс – зайде настільки далеко, що Росія втратить будь-який шанс повернути Україну у свою зону впливу. «І в Москві це дуже добре усвідомлюють. Знають також, що ми неодмінно доб’ємося нашої європейської і євроатлантичної інтеграції, тому і бісяться», - зазначив Глава держави.
 
Президент підкреслив, що фундамент державності, зведений за ці роки, дістався дуже дорогою ціною. Водночас він висловив переконання, що найгірші випробування вже позаду, і сьогодні, як ніколи, ми близькі до побудови сильної успішної держави, здатної забезпечити добробут і безпеку кожного українця.
 
«Але лише членство в Євросоюзі, і особливо членство в НАТО, остаточно й безповоротно гарантує незалежність держави, безпеку країни і безпеку кожного громадянина. З такою сусідкою як Росія спати спокійно, без зарядженої рушниці під ліжком, можна лише під колективним захистом Північноатлантичного альянсу», - наголосив Петро Порошенко.
 
  
 
Всі новини