Соціальні гарантії безробітним з інвалідністю

З метою адаптації  інвалідів  до вимог  сучасного ринку праці, підвищення рівня їх зайнятості 14.03.2018 року  у Томашпільському  районному  центрі зайнятості   відбувся  інформаційний семінар за  участю  осіб  з інвалідністю.  В семінарі взяли участь 34 безробітні. На захід  запрошені  соціальні партнери:  представники з Управління  праці та соціального захисту населення Томашпільської РДА, медико – соціальної експертної комісії, Об’єднаного управління Пенсійного фонду у Томашпільському районі.
Директор   центру зайнятості Чижевська Надія Володимирівна ознайомила присутніх із спектром соціальних послуг, які надає клієнтам служба зайнятості та можливостями працевлаштування осіб із числа названих категорій громадян в сучасних умовах. Поряд із цим було зазначено, що головним акцентом при вирішенні проблем працевлаштування осіб, які потребують додаткових соціальних гарантій, на сьогодні є підвищення їх конкурентоздатності на ринку праці. Начальник відділу з питань призначення, перерахунку та виплат пенсій Пенсійного фонду у Томашпільському районі  Стратій Людмила Михайлівна розповіла  про зміни в  пенсійному законодавстві України.
 Провідний спеціаліст відділу персоніфікованого обліку управління праці та соціального захисту населення Томашпільської РДА   Рибак Михайло Дмитрович проінформував  присутніх про надання  послуг  пільговим  категоріям населення.
Голова МСЕК Мазур Ольга Михайлівна  наголосила  про важливість застосування  рекомендацій   індивідуальної програми  реабілітації інвалідів при працевлаштуванні.
 Метою даного заходу була допомога особам з інвалідністю у самопізнанні та самореалізації у професійній сфері, побудова власної стратегії пошуку роботи. 
 
 Начальник відділу надання соціальних послуг Томашпільського  районного центру зайнятості  Лариса Зарванська   
 
         
 
                                      
 
Всі новини