У цьому році щорічний фестиваль народної культури «Одвічна Русава» відбудеться у с. Велика Русава

 
Відділ культури та туризму райдержадміністрації повідомляє,  у цьому році  щорічний  фестиваль народної культури «Одвічна Русава» відбудеться у с. Велика Русава, саме з у цьому селі бере початок річка Русава, яка лежить основою у назві фестивалю «Одвічна Русава» започаткований у 2010 році у с. Стіна.
Тематика свята «Родинні скарби Томашпільщини».
Мета фестивалю – виявлення творчо обдарованих родин, сприяння розвитку та реалізації музичних та художніх здібностей кожної родини, формування у підростаючого покоління естетичних смаків та почуттів, підвищення іміджу української родини.
У програмі свята  виставки декоративно- прикладного та ужиткового мистецтва творчих родин Томашпільщини, кулінарні страви, унікальні сімейні реліквії та мистецькі твори, що розповідають про історію, духовні цінності та творчі захоплення кожної родини. Серед робіт – старовинні ікони, образи, вишиті рушники, картини, одяг, що передавалися з покоління в покоління з особливою пошаною та любов`ю.  
  У фестивалі беруть участь родинні гурти, фольклорні колективи з  творами  старовинних  українських народних пісень, троїсті музики,  духові оркестри.
Зарошуємо Вас на свято 3 червня 2018 року на 13.00 год у с. Велика Русава, Томашпільського району.
 
 
Всі новини