Могилів-Подільська місцева прокуратура інформує:

Стан злочинності серед неповнолітніх за 6 місяців 2019 року на території Томашпільського району
 
Упродовж 1 півріччя 2019 року на території району 3 неповнолітніми скоєно 3 злочини, із них: 2 злочини проти власності, передбачені частинами 1,2 статті 185 КК України та 1 злочин проти здоров'я особи, передбачений частиною 1 статті 125 КК України.
Всі 3 неповнолітні є учнями професійно-технічних навчальних закладів.
При цьому 1 злочин вчинено неповнолітнім за участю дорослої особи.
Злочини неповнолітніми вчинялися на території смт. Томашпіль, смт. Вапнярка та с. Високе.
Наразі всі 3 кримінальні провадження відносно неповнолітніх направлені до суду із обвинувальним актом, із них 1 кримінальне провадження розглянуто судом та інші 2 провадження на даний час перебувають на розгляді суду.
Аналіз свідчить, що основними причинами вчинення неповнолітніми злочинів є недостатній життєвий досвід, не в повній мірі сформованість психологічного стану, схильність до наслідування дорослих та основними умовами вчинення неповнолітніми злочинів є негативний вплив на дітей оточуючого середовища, безконтрольність з боку батьків, неналежний матеріальний стан сімей у яких проживають неповнолітні та недостатній рівень профілактичної роботи з неповнолітніми.
Однак, позитивним на даний час є те, що протягом трьох останніх років відсутні злочини неповнолітніх, вчинені в стані алкогольного сп’яніння.
 
Перший заступник керівника Могилів-Подільської місцевої прокуратури Б.Цвігун. 
 
Всі новини