В Томашполі пройшли святкові заходи до Дня Європи

 
Відзначення Дня Європи у нашому районі вже стало доброю традицією. Ось і сьогодні,18 травня 2018 року в смт.Томашпіль пройшов   ряд заходів. 
" Європейський вибір України: від витоків до реалій " таку назву несли заходи, що проводились в рамках свята.
 О 13.00 год. працівники районної державної адміністрації та її структурних підрозділів взяли участь у урочистому піднятті прапора України та прапора Європейського Союзу на центральній площі селища. 
Продовжились урочистості в ресурсному центрі розвитку громад РДА, де під головуванням заступника голови районної державної адміністрації  Наталії Бандиш та голови районної ради Дмитра Коритчука було проведено історичну годину. Участь у заході взяли  начальники, спеціалісти управлінь та відділів районної державної адміністрації, виконавчого апарату районної ради, керівники  підприємств, установ та організацій району, засоби масової інформації.
«У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Незважаючи на труднощі, у прагненні до кращого, європейського майбутнього Україну сьогодні підтримують лідери країн ЄС, підтримує світ. Сьогодні Україна впевнено постає в образі новітньої, надзвичайно перспективної, амбітної європейської держави. І Європа готова допомагати такій Україні якнайшвидше повернутися додому – до спільного європейського дому.
За словами нашого Президента Петра Порошенка, Україні, задля приєднання до союзу європейських держав,  потрібно подолати два виклики. Перший із них – ефективна протидія російській агресії. Другий - проведення «амбітних, ефективних, всеохоплюючих та системних реформ». Так, 13 липня 2017 — на саміті Україна-ЄС в Києві завершено процес ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і набуття чинності безвізового режиму з Євросоюзом для громадян України. 
Шановні колеги,   я щиро вітаю всіх вас з Днем Європи! Здоров'я вам, здійснення планів і задумів, миру, достатку, благополуччя кожній родині.», - зазначила у своєму виступі Наталія Бандиш.
В ході засідання присутні в залі переглянули відеоролик «Історичними стежками Європейського союзу» та «Огляд життя країн, що вступили до Європейського союзу»
Відзначення Дня Європи на території району продовжиться заходами у навчальних закладах, де протягом тижня  проводяться  віртуальні екскурсії та презентації на тему “Європа здалека і близько”, конкурси малюнків, тематичні уроки та бесіди, тощо. 
Будівлі селища та інших населених пунктів району прикрашені символікою України та Європейського союзу.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини