Діти – олімпійська нація України

Під такою назвою у школах району з 9 по 22 січня 2020 року пройшли  ряд заходів, присвячених святу  «Олімпійського прапора» на підтримку національної збірної, яка бере участь у ІІІ зимових юнацьких Олімпійських іграх у Лозанні (Швейцарія). Аби підтримати наших спортсменів, учителями фізичного виховання та школярами були проведені спортивні  калейдоскопи у вигляді рухливих ігор та вікторин, урочисті лінійки, конкурси, спортивні змагання та інші заходи із участю кращих спортсменів району.
Участь у заходах брали:  майстер спорту України міжнародного класу із рукопашного бою Сергій Водянюк, майстер спорту України з рукопашного бою Данило Закорченний, учасниця чемпіонату світу з рукопашного бою Юля Максименко, майстер спорту України із хокею на траві Михайло Ясінський, майстер спорту України  із хокею на траві Бальва Іван, майстер спорту України із гирьового спорту Бабин Олег, майстер спорту України із пауерліфтингу  Іван Спринчак, працівники та ветерани галузі спорту.
Усі заходи  розпочиналися із внесення Олімпійського прапору. Далі юні спортсмени складали присягу, що вони готові брати участь у змаганнях, дотримуватися всіх правил в істинно спортивному дусі та в ім’я слави спорту й честі своїх команд. 
Далі школярі занурювались в захопливий світ Олімпійських ігор. Демонстрували витримку, силу, загартованість, фізичну підготовку та жагу до перемоги. Також вони згадували відомих українських спортсменів та тренерів, історичні факти з життя Олімпійських ігор у цікавих вікторинах. Захопливо пройшла й естафета «Швидкісний біг на ковзанах», де кожен член команди по черзі на швидкість долав дистанцію в імітованих ковзанах. Юні олімпійці також взяли участь у гонці під назвою «Дуатлон», в конкурсі «Хокей», де кожен із учасників, одягнений у валянки та рукавиці, долав дистанцію змійкою та забивав шайбу у ворота. 
По завершенні змагань учні створювали сплетіння п’яти кілець, що означає об’єднання п’яти континентів в ім’я змагань світового масштабу, загального спортивного духу, рівноправності країн і готовності до змагань.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Всі новини