Глава держави: Україна здатна забезпечити порядок і захистити волевиявлення громадян

Президент Петро Порошенко під час участі в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV наголосив, що в Україні будуть спроби зірвати вибори Президента, однак українські правоохоронні органи здатні забезпечити порядок і захистити волевиявлення громадян.
 
«Принцип Римського права – кому це вигідно? Наголошую, що в зриві українських виборів як в 2014 році, так і в 2019 році зацікавлена одна людина – його прізвище Путін… На сьогоднішній день мені байдуже, кого він використовує всередині України, щоб добитися своєї цілі. Чи олігархів, в тому числі і біглих, з яким за його дорученням ФСБ РФ встановила відповідні контакти. Чи право- або ліворадикальні екстремістські угрупування», - відповів Глава держави на питання наскільки є серйозною загроза зриву виборів і що робиться для запобігання цьому.
 
«Ми маємо розуміти, що російські або кремлівські представники – вони не обов’язково одягнуті у найманця, обвішані гранатами чи є представниками «русского мира» з російським триколором через плече. Вони абсолютно легко, вийшовши на майдани, можуть кричати і «Слава Україні», і «Україна понад усе», і навіть «Смерть ворогам». Це абсолютно ніяк не позбавляє Путіна можливості їх використовувати», - наголосив Президент.
 
Глава держави підкреслив, що його позиція абсолютно чітка: «в Україні нема, не було і не буде ніяких приватних армій». «Ви пам’ятає 2014 рік, коли відомі олігархи намагалися їх створити. І рішучі наші дії ліквідували їх. Ця саме позиція буде продемонстрована і в 2019 році. Ніхто, крім держави, не буде мати монополію на застосування сили. У виборчих дільницях буде забезпечене вільне волевиявлення громадян, відповідно до всіх європейських стандартів. Вибори будуть чесними. Від цього залежить доля держави. І нікому не буде дозволено ці вибори зірвати», - зауважив Петро Порошенко.
 
«Чи будуть спроби? Будуть. Але народ точно не підтримає позиції зриву виборів. На сьогоднішній день правоохоронна система здатна забезпечити порядок на українських вулицях і захистити волевиявлення. А ті, хто будуть загрожувати інтересам держави – держава має достатньо інструментів, щоб навести в країні порядок. І я як Президент і як гарант Конституції не просто зможу, а зобов’язаний захистити вибір українського народу», - резюмував він.
Всі новини