Відбувся семінар учителів англійської мови

Сьогодні, щоб бути успішною людиною в сучасному світі, вже недостатньо володіти багажем знань у тій чи іншій галузі. Ринок праці висуває нові вимоги не стільки до рівня теоретичних знань потенційного працівника, скільки до його рівня відповідальності, професійної компетентності і комунікабельності, які він може продемонструвати. Важливо, щоб діти, які закінчують школу і йдуть у доросле життя, не були пасивними спостерігачами, а могли самостійно знаходити потрібну інформацію, обмінюватися думками щодо певної проблеми з іншими людьми, брати участь у дискусіях , вміли  досліджувати і презентувати. Нове завдання школи – навчити дітей, як знання і навички втілювати в життя. Тому потрібно  змінювати підхід до організації навчання, ставлення вчителів до дітей, відносин між учителями, управління школою. В концепції нової української школи повинен бути новий учитель.
Саме  підготовці нового вчителя, готового зустріти освітні реформи, які чекають на школу  вже з 1 вересня, була присвячена зустріч учителів англійської мови , що викладатимуть  у 1 класі з  тренером Британської ради, вчителем-методистом Бершадської ЗОШ І-ІІІст.№1 Каритник Інною Григорівною, що завітала до нас разом з депутатом Вінницької обласної ради Ларисою Білозір. Лариса Миколаївна розповіла про програми, проекти та гранти, в яких учителі та учні можуть брати участь з метою покращення  матеріально-технічних  умов у школах. А Інна Григорівна  поділилася досвідом  з організації літніх мовних таборів в рамках програми «GoCamp» та дискусійного клубу “Speakingclub”. Вчителі також стали активними учасниками тренінгу: з захопленням виконували різні завдання, побачили і відчули переваги нових підходів у викладанні. Тепла і дружня атмосфера надихнула до творчості, бажання донести все побачене і почуте до своїх учнів. Попереду ще 30 годин практичного навчання разом з іншим тренером  Британської ради , що проходитиме  впродовж квітня-травня, та перші кроки до змін уже зроблені. 
Методичне об’єднання вчителів англійської мови  щиро дякує  депутату обласної ради Л.  М. Білозір та вчителю І. Г. Каритник за організовану цікаву зустріч та безцінний досвід  та навички, здобуті під час тренінгу.   
 
Л.  М. Данилюк 
Учитель Кислицької ЗОШ І-ІІ ступенів, керівник  районного методоб’єднання вчителів англійської мови, учасник програми «Вчителі англійської мови – агенти змін».
 
 
 
 
Всі новини