Своєчасний діалог з громадою - запорука успіху в майбутньому

Найшвидший шлях вирішення існуючих проблем у територіальних громадах  - в чіткому аргументуванні поставлених цілей та правильній органі-зації роботи. Саме на цьому наголосив голова райдержадміністрації Олександр Закорченний в ході робочої зустрічі з жителями сіл Антонівки, Пилипи-Борівських та Рожнятівки. Адже, за його словами, п'ятдесят відсотків успіху при вирішенні проблемних питань залежить саме від початкового організаційного етапу, здій-снення якого можливе при тісній співпраці ра-йонної влади та громади села. Спільно з головою районної ради Ларисою Нароган, заступником голови райдержадміністрації Дмитром Коритчуком, керівниками й представниками районних служб та відомств Олександр Григорович відвідав заклади соціальної сфери трьох населених пунктів, аби наочно побачити, чим живуть місцеві жителі, і, звичайно ж, вчасно прийти на допомогу. 
Для кожного села притаманні свої проблеми, та об'єднує їх одне - стан доріг. Саме  про це бідкаються сільчани, ремствуючи на роботу дорожніх служб району. Особливо нарікають рожнятівчани, адже за їх словами, грейдерування виїзної  дороги з села відбулося не досить якісно. Тож і звернулися з проханням до районного керівництва вирішити цю проблему. Слід зазначити, що покращення стану дорожнього покриття є одним із пріоритетних напрямків діяльності та розвитку району в 2015 році. Значну увагу стану доріг планує приділити цьогоріч  Антонівська територіальна громада, де й розпочнеться боротьба з дорожніми проблемами вже найближчим часом. Не менш важливий пріоритетний напрямок роботи, на який звертатиметься найбільша увага в році поточному - реалізація міжнародних проектів, які успішно впроваджуються в цих населених пунктах. А у Пилипах-Борівських, окрім залучених іноземних коштів, є ще й власні вільні залишки, якими теж потрібно мудро та доцільно розпорядитися. Тому це питання найбільш зацікавило районну владу та спонукало детально обговорити їх розподіл та цілі використання. Стан пам'ятника загиблим воїнам Великої Вітчизняної війни викликає занепокоєння та потребує капітального ремонту. Саме на його реконструкцію і планували виділити ці кошти. Та Олександр Закорченний зауважив у розмові: "Відразу розв'язати усі порушені громадою проблеми неможливо, але слід вирішити нагальні, плануючи використання фінансів раціонально. Тож першочергово потрібно приділити увагу закладам соціальної сфери, на покращення стану яких і залучені іноземні кошти, та зосередитися на перекритті даху і встановленні сонячних батарей в садочку, ФАПі, бібліотеці. А це вже перший крок на шляху до економії енергоресурсів". Не розпорошувати вільні залишки, закликала і голова районної ради Лариса Нароган, аргументуючи це пріоритетністю напрямків роботи сільських рад. Також вона подякувала жителям сіл за активну участь у зборі гуманітарної допомоги воїнам АТО, зазначивши: "Адже сьогодні нам найбільше не вистачає спокою та національної свідомості, а проблеми обов'язково вирішаться завдяки спільній роботі та згуртованості, аби лиш було мирне небо над головою".
Багато запитань у сільчан виникло щодо правильного заповнення заяви та декларації на отримання субсидії. Роз'яснення з цього питання надала начальник управління праці та соці-ального захисту населення райдержадміністрації Тетяна Дідик, а прокурор району Сер-гій Півнюк коротко проінформував про роботу органів прокуратури та ознайомив з особистим графіком прийому.
Викликала занепокоєння у жителів Пилипів-Борівських пропозиція начальника відділу культури та туризму райдержадміністрації Олени Сікал детально розглянути питання доцільності функціонування в територіальній громаді 2 сільських клубів. Адже на території  Калинки знаходиться добротне велике відремонтоване приміщення сільського клубу, чого не скажеш про Пилипи-Борівський. Не менш хвилює їх і стан пошкоджених електороопор, які потребують негайної заміни. Олександр Закорченний пообіцяв вирішити існуючу проблему з керівником РЕМу. Також очільник району, зазначив, що, якщо організаційні питання, які стосуються  покращення стану доріг, можливо вирішити на рівні районному, то віднайти додаткові кошти на реалізацію робіт такого масштабу не так вже й просто. Задля цього внесено певні пропозиції до вищих органів влади. Тож чи запропоноване здійсниться покаже час. 
Загалом попереду ще багато роботи, щоденної, копіткої, рутинної, щоб проблеми, про які йшлося вище, назавжди зникли з нашого життя. 
 
Євгенія ШУЛЬГАН.
 
 
 
 
 
 
 
 
Автор фото РКП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
Всі новини