На базі господарства СТОВ "Липівка" відбувся регіональний "День поля"

Хліборобська праця - тяжка, непроста й кропітка, але водночас важлива, цікава, відповідальна. Тож у цій галузі працюють тільки трударі за покликанням, які люблять землю і старанно вирощують хліб. А це нелегко! Скільки треба знань, коштів, самовідданої праці й любові до своєї справи, аби виростити поле пшениці чи кукурудзи, аби виплекати кожен колосок чи качан! Тож наші аграрії завжди охоче об'єднують свої сили, знання і досвід, аби отримати хороший урожай і подбати про землю, щоб приносила щедрі плоди впродовж багатьох поколінь. А допомагає їм у цьому семінар-нарада "День Поля".
Учасників регіонального семінару "День Поля", присвяченого технологіям вирощування кукурудзи, соняшника та сої, приймав колектив СТОВ "Липівка" разом із колективом ПП "Фатіма-Агро". Ці господарства не просто вирощують хліб, примножуючи знання, вміння й надбання свого батька, досвідченого хлібороба Миколи Мельника, а завжди у пошуках нових оптимальних сортів, цікавих сучасних технологій, не цураються й експериментів, але неухильно дотримуються кращих українських традицій землеробства.
Захід зібрав понад 250 партнерів компаній-організаторів "Euralis",   BASF, "Спектр-Агро" та "KUHN", їхніх клієнтів та друзів із різних куточків області та нашого району, керівників району та господарств ПП "Фатіма-Агро" і СТОВ "Липівка", на полях якого було представлено лінійку гібридів кукурудзи, соняшника та сортів сої. 
Із привітальним словом до учасників "Дня Поля" звернулися голова райдержадміністрації Олександр Закорченний, депутат районної ради Микола Мельник, директор ПП  "Фатіма-Агро" Анатолій Кречківський, директор СТОВ "Липівка" Світ-лана Мельник, представники компаній "Euralis", BASF,  ТОВ "Спектр-Агро", які забезпечують потреби виробників якісним насінням, засобами захисту рослин, регуляторами росту, мінеральними макро- та мікродобривами. 
Далі учасники семінару вирушили оглядати посіви соняшника, кукурудзи та сої, в ході чого представники компаній-виробників детально розповіли про переваги сортів насіння, засобів захисту рослин та мінеральних добрив. 
На полі також відбувся демонстраційний показ техніки "New Holland"  та "KUHN". Представники цих компаній надавали всю необхідну інформацію зацікавленим гостям, розповіли про переваги техніки та продемонстрували її роботу в полі. До речі, такими новинками у нашому районі із задоволенням користується чимало господарств, у тому числі й у Комаргородському вищому професійному училищі, де навчають керувати такою складною сучасною технікою та обслуговувати її.
Завершився захід дружнім фуршетом із музикою, розіграшем цінних призів.
Завдяки "Дню Поля" присутні не лише відпочили та поспілкувалися у невимушеній атмосфері зі своїми колегами, партнерами, а й ще раз переконались у якості послуг, що надають компанії "Euralis", BASF, ТОВ "Спектр-Агро" та "KUHN". Адже тісна взаємодія з клієнтами та інноваційність - це важливі цінності, які виділяють гравців на ринку.
 
Катерина БЕРІЛ
РКП  «Редакція газети і радіомовлення «Томашпільський вісник»
 
 
 
 
 
Всі новини