На Томашпільщині відбулось святкування Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва

8 листопада у селищному будинку культури відбулися заходи, приурочені Дню працівників культури та майстрів народного мистецтва. Працівників культури, майстрів, артистів – талановитих томашпільчан привітали шановані гості : голова райдержадміністрації Олександр Закорченний, заступник голови  районної ради Лариса Нароган, голова Томашпільської об’єднаної територіальної громади Валерій Немировський.
 
– Ми звикли, що жодна подія в районі не обходиться без культпрацівників. Концерти, фестивалі, творчі зустрічі і вечори – щиро і від душі, легко, цікаво, професійно ви проводите нас у світ мистецтва. Ми й не замислюємося, скільки за цим стоїть кропіткої творчої роботи, самонавчання і вдосконалення. І навіть сьогодні, з нагоди свого професійного дня, ви не відпочиваєте, ви знову підготували нам прекрасне свято. Низький уклін вам і щирі оплески, весни у серці та у взаєминах із близькими та рідними. Нехай здійсняться всі ваші життєві плани, надії і мрії, а кожен день вашого життя буде світлим і сонячним, дарує радість творчого натхнення і життєвих перемог– наголосив Олександр Закорченний. 
 
Приєднались до привітань і начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Олена Сікал та  голова районного комітету профспілки працівників культури Галина Чорна, привітали своїх колег із професійним святом, зазначивши, що працівники вищевказаної професії – це люди, які несуть радість та любов до танцю, співу, слова, до життя, наповнюють будні високими і світлими почуттями.
Кращих працівників галузі культури та народного мистецтва району було відзначено Почесними грамотами районної державної адміністрації та районної ради,  Подяками районного  відділу  культури.
Завершилося свято чудовими концертними номерами у виконанні заслуженого  артиста України Олексія Ричка.
 
Колектив працівників культури району чималенький, це 103 працівники, що присвятили своє життя збереженню та   примножуванню духовних надбань українського народу, а  ще – прекрасні результати їх роботи – ряд перемог в різноманітних культурних змаганнях, конкурсах, виставках та номінаціях.
Цьогоріч  завдяки зусиллям наших культуристів  район достойно взяв участь у різних  обласних заходах: мистецькому проекті «Різдво в Буші», у проекті «Україна вишивана» в рамках святкування Дня Європи, у Міжнародному Шевченківському святі «В сім’ї вольній, новій», у XI обласному фестивалі народної творчості «Скарби Поділля», у обласному фестивалі «Свято урожаю» в рамках відзначення 655-ї річниці від дня заснування міста Вінниці. Проведено  надзвичайне районне свято - фестиваль народної культури «Одвічна Русава - 2018» та ряд інших  державних та професійних свят.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини