Семінар-нарада за участі спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області

12 грудня 2019 року на базі Томашпільської районної державної адміністрації відбулась семінар-нарада, присвячена обговоренню впровадження системи НАССР у освітніх закладах району, операторів ринку, які займаються виробництвом, зберіганням, реалізацією харчових продуктів, громадським харчуванням (кафе, ресторани, піцерії).
Проведення заходів було організовано спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та районного управління Держпродспоживслужби.
У якості слухачів були запрошені працівники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та об’єднаних територіальних громад, які відповідають за організацію харчування в закладах освіти району; працівники шкільних і дошкільних закладів, які мають відношення до харчування дітей; фізичні особи-підприємці, що проводять обіг харчових продуктів, чи є власниками закладів громадського харчування. 
В ході семінару начальник відділу безпечності харчових продуктів ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Андрій Салюк розповів про основні вимоги та терміни щодо впровадження системи НАССР в харчоблоках закладів освіти, операторів ринку, які займаються виробництвом, зберіганням, реалізацією харчових продуктів, громадським харчуванням (кафе, ресторани, піцерії), яка повинна посилити контроль щодо якості та безпечності харчових продуктів. Ця система дозволить зменшити кількість інфекційних захворювань, пов’язаних з обігом харчових продуктів.
Окрім того, були обговорені основні види порушень вимог санітарного законодавства, які реєструються в шкільних і дошкільних установах та шляхи їх вирішення
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини