Шановні жителі Томашпільського району, Томашпільський РС ГУ ДСНС України у Вінницькій області просить Вас шанувати своє життя

Пожежа у житловому будинку – це велике горе. Вогнем знищуються меблі, одяг, інше майно, пошкоджуються будівлі, а найстрашніше жертвами пожеж стають і люди. Так 29.10.2019р. на території с. Антонівка та 31.10.2019р. на території смт. Вапнярка виникли пожежі в житлових будинках в наслідок пожеж у двох випадках загинули люди.
Як показали минулі роки із настанням осінньо-зимового періоду в нашому районі виникла велика кількість пожеж в житлових будинках. У зв’язку із настанням холодних днів значно зростає небезпека виникнення пожеж. Це пояснюється, передусім збільшенням терміну експлуатації печей, у ряді випадків їх перегрівом.
Не рідко біля опалювальних приладів розміщуються меблі, дитячі ліжка, сушать на печах та перед опалювальними отворами одяг, дрова і т.д.
Широко використовується для обігріву різноманітні електричні прилади, у тому числі і кустарного виготовлення, від яких в першу чергу і виникають пожежі.
Причиною пожежі в цей період може стати відкритий вогонь паяльної  лампи, яку в порушенні вимог пожежної безпеки часом використовують для розігріву замерзлих водогінних труб, і сірники які потрапили до рук дітей, залишених без нагляду дорослих у замкнених будівлях. Виходячи із дому, не залишайте увімкнені в електромережу праски, плитки, каміни та інші електронагрівальні прилади.
Також більш за все пожежі виникають під час паління цигарок в нетверезому стані, що саме і спричинило загибель у останніх двох випадках.
Нещастю можна запобігти, якщо суворо дотримуватись правил пожежної безпеки.
Якщо ж пожежа виникла, негайно викликайте пожежну охорону за телефоном “101” або “112”
 
 
Головний державний інспектор з нагляду
у сфері пожежної і техногенної безпеки
в Томашпільському районі
капітан служби цивільного захисту
Віталій Соловей                         
 
 
Всі новини