Понад один мільйон гривень виплачених дотацій в районі за рік – обговорили державну підтримку розвитку тваринництва в дії

Сьогодні, 12 березня, у ресурсному центрі розвитку громад Томашпільського району відбулася робоча нарада щодо порядку отримання дотацій, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції.
 
У заході взяли участь: начальник управління агропромислового розвитку РДА Валерій Випаріна, головний спеціаліст відділу організації виробництва і маркетингу продукції тваринництва управління агропромислового розвитку РДА Олександр Недомовний, головний спеціаліст відділу організації виробництва з питань безпеки праці, механізації, енергозабезпечення та ринку матеріально-технічних ресурсів агропромислового розвитку РДА Володимир Пустівий, начальник Томашпільської районної державної лікарні ветеринарної медицини Оксана Суліган, секретарі сільських рад та селищних ОТГ.
 
Звертаючись до присутніх Валерій Випаріна зазначив: «2018 рік був дійсно одним з найкращих років у сфері розвитку аграрного бізнесу району.Задля стимулювання збільшення виробництва продукції тваринництва, стабілізації поголів’я та поліпшення генетичного потенціалу, уряд спрямовує бюджетні кошти для державної підтримки розвитку галузі тваринництва. Зокрема, виділяє дотації на вирощування молодняка ВРХ. Ця програма успішно діє в Україні в цілому та нашому районі, зокрема! Так, дотаційні кошти за вирощування молодняку великої рогатої худоби протягом минулого року в районі отримали 613 осіб, сума виплачених дотацій при цьому склала 1 млн. 358 тис 700 грн. за 1204 голови молодняка. Це суттєва допомога утримувачам ВРХ, адже всі розуміємо, що зараз утримання корів потребує колосальних затрат часу і людського ресурсу. Програма продовжує діяти, а тому, нашим завданням є інформування людей по селах та селищах про умови та порядок отримання дотацій. Також, нагадую про можливість часткового відшкодування вартості установок індивідуального доїння корів і холодильного обладнання вітчизняного виробництва».
 
Головний спеціаліст відділу організації виробництва і маркетингу продукції тваринництва управління агропромислового розвитку РДА Олександр Недомовний детально ознайомив присутніх зі змінами внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 року №110 до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва). 
 
Начальник Томашпільської районної державної лікарні ветеринарної медицини Оксана Суліган наголосила, що отримати дотацію на молодняк зможуть лише ті власники, чия худоба ідентифікована. Таким чином, перш ніж подавати документи на виплату, необхідно провести ідентифікацію і реєстрацію теляти, народженого у вашому господарстві або придбаного. Для проведення ідентифікації та реєстрації великої рогатої худоби необхідно звертатися до відповідальних спеціалістів районної державної лікарні ветеринарної медицини. Крім того, пояснила порядок  обліку переміщення молодняка та звернула увагу присутніх на необхідності відображення всіх даних в облікових та ідентифікаційних документах.
 
На всі питання, які виникали в ході наради, було надано вичерпні роз’яснення.

Всі новини