Написали радіодиктант національної єдності

Вже вісімнадцять років на День української писемності та мови під диктовку «Українського радіо» українці пишуть радіодиктант національної єдності. Цю акцію було започатковано 2000 року. Відтоді щороку всі охочі – в Україні та за її межами – можуть взяти участь у спільному  написанні радіодиктанту. 
Цьогоріч, як і минулих років, томашпільчани сіли за шкільні парти, щоб разом зі всією країною написати Всеукраїнський радіодиктант. Школярі разом з учителями перевіряли свої знання з рідної   мови в загальноосвітніх закладах району, трудові колективи зорганізувались на робочих місцях,  у бібліотеках, хтось у своїх домівках. 
Читальний зал центральної бібліотеки Томашполя теж зібрав чимало небайдужих любителів рідної мови. Долучились до загальноукраїнського флешбобу і працівники районної державної адміністрації.  
«В мене дуже приємні враження від радіодиктанту. Зараз відкрию словник і дивитимусь, чи правильно написала слова, в яких я сумніваюся. Наступного року обов'язково знову долучусь до акції", - розповіла директор РЦ СССДМ РДА Яна Поповська. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини