Це свято тих, хто ладен у будь-яку хвилину родину захищати і рідну Україну!...

У ці дні  Україна святкує славне свято,
Це свято - чоловіче, твоє це свято, брате!
Це свято тих, хто ладен у будь-яку хвилину
Родину захищати і рідну Україну!
Хай мир панує завжди і спокій навкруги,
Будь-що тобі хай буде, мій брате, до снаги,
Хай множаться здобутки, життя хай процвітає,
Покровом Божа Матір тебе хай огортає!
 
14 жовтня має довготривалу мілітарну історію: це день козацтва, Української повстанської армії, а з 14 жовтня 2014 року – офіційне державне свято – День захисника України! Уже 6 років поспіль Україна відзначає головне свято для українських вояків і воячок   на свято Покрови.
Як відомо, в українській традиції Покрова тісно пов’язується із ідеями захисту від ворогів: згідно літописів князь Ярослав Мудрий віддав Київ і всю Русь під покров Божої Матері. Церква Покрови Пресвятої Богородиці була головною на Запорізькій Січі, а 14 жовтня одним з найважливіших днів для козаків – тоді вони проводили свої ради, на яких вибирали нового гетьмана або кошового отамана. У 20 столітті козацькі традиції наслідували борці за незалежність України – Армія Української Народної Республіки та Українська повстанська армія. Саме тому днем офіційного створення УПА було обрано свято Покрови.
Тому саме 14 жовтня всі ми віднині вшановуємо українських захисників, які під покровом небесної Святої ціною власного життя та здоров’я виборюють державну цілісність та мир на рідній землі.
Сьогодні, 11 жовтня в  Томашпільському районному військовому комісаріаті було проведено урочисте зібрання за участі голови районної державної адміністрації О.Закорченного, заступника голови районної державної адміністрації Н.Бандиш,  заступника голови районної ради Л.Нароган, військового комісара Р.Гончарука, учасників громадської організації «Українське об’єднання  учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області» в Томашпільському районі. 
Ряд військовослужбовців, учасників бойових дій, захисників нашої держави були нагороджені Почесними Грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради та Почесними Грамотами районної державної адміністрації та районної ради. Також Подяку районної державної адміністрації та районної ради було оголошено колективу Томашпільського районного військового комісаріату   за високу професійну майстерність, патріотизм, сумлінне та відповідальне ставлення до виконання поставлених завдань.
«Шановні   військовослужбовці , щиро вітаю вас із Днем захисника України ! Бажаю вам доброго здоров’я на довгі роки, успіхів у праці, щастя, благополуччя, миру та надійного тилу.Нехай це свято стане  ще однією сходинкою у вихованні молоді, яка обирає за професію військову справу  і служить збереженню миру у своїй країні та за її межами, стане взірцем реального патріотизму для кожної чесної людини, наочним свідченням єдності усіх поколінь нашого народу» - підкреслив у своєму виступі очільник громади О.Закорченний.  
Після урочистої частини учасники зібрання поклали квіти до пам’ятного знаку   воїнам – інтернаціоналістам, «Борцям за свободу та незалежність України», Меморіалу слави воїнам-визволителям, опісля відвідали могили загиблих.
Вітаємо наших захисників зі святом!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини