В районі пройшли урочисті заходи

8 та 9  травня в районі  проводяться урочисті заходи з нагоди Дня пам’яті і примирення,  Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні  та 75-ї річниці вигнання нацистів з України.  У ці славні дні ми згадуємо всіх, чиє життя забрала жорстока війна, низько вклоняємося та висловлюємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки. 
8 травня в районному центрі  відбулось урочисте покладання квітів до  Меморіалу  слави  та  святковий концерт. У заходах  взяли участь  перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук,  заступник голови районної державної адміністрації  Наталія Бандиш, голова Томашпільської ОТГ Валерій Немировський, депутат обласної ради Лариса Білозір,  діти війни, люди похилого віку, колективи підприємств, установ та організацій району, учнівська молодь та громадськість.  Зі словами привітань та побажань до присутніх звернулися представники влади,  словами вдячності відзначили неоціненний подвиг кожного захисника, учасника бойових дій, інваліда війни та учасника війни періоду Другої світової. "Сьогодні ми вшановуємо наших найповажніших громадян – людей старшого покоління: воїнів усіх армій, що перемогли нацистів, трудівників тилу, дітей війни, працівників підприємств та мучеників нацистських концтаборів. Наш народ, - знекровлений передвоєнними колективізацією, Голодомором, Великим терором тридцятих років - у полум’ї всесвітньої людської катастрофи втратив кожного п’ятого доньку та сина. А потім ще тридцять п'ять місяців активних бойових дії регулярних військ на теренах України.
Від куль карателів, холоду і голоду втратили життя і мільйони українських мирних мешканців. Майже 1,5 тис. сіл спалили гітлерівці на українській землі.  Нацисти сплюндрували наші святині, зруйнували сотні підприємств, закладів освіти і культури, пам’яток архітектури.
Спливли літа. Після тієї страшної війни народилися нові покоління волелюбних українців, яким пощастило жити і працювати вже в незалежній українській державі. І, так само, як в тридцяті-сорокові роки минулого століття, коли наші предки боронили країну від нацистського нашестя, ми тепер захищаємо нашу славну Україну від підступного ворога..
Дорогі томашпільчани!  Переконаний, що спільними зусиллями Україна  і тепер переможе, здолає агресора та забезпечить мир. Мир – це те, що сьогодні найбільше потрібно усім нам. Схилімо голови перед героями, які виконали свій військовий обов’язок, до останнього подиху залишились вірними військовій присязі. Які віддали за Україну свої життя.", - зазначив у своєму вітальному слові Віктор Ставнійчук.
Згідно з розпорядженням голови районної державної адміністрації від 02.05.2019 року № 97 «Про відзначення в районі Дня пам’яті та примирення,  Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні  та 75-ї річниці вигнання нацистів з України» ветеранів Великої Вітчизняної війни було відзначено грошовими винагородами. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини