Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації повідомляє:

 
Управління праці та соціального захисту населення інформує, що  відповідно до  розпорядження КМУ від 11.02.2016  № 88-р. «Питання Державної служби з питань праці»  та постанови Кабінету Міністрів України № 96 від 11 лютого 2015року «Про затвердження Положення про Державну службу України з питань праці» забезпечення здійснення функцій і повноважень з реалізації державної політики у сфері гігієни праці та функції здійснення дозиметричного контролю робочих місць і доз опромінення працівників  передано  з Державної санітарно-епідеміологічної служби  України до Державної служби з питань праці (надалі — Держпраці) 
На сьогодні, до приведення нормативно – правових актів з  гігієни праці у  відповідність до вимог чинного законодавства,  посадові особи Держпраці  керуються  нормативно-правовими актами з гігієни праці, зокрема, і наказами   МОЗ України.
Так, відповідно до наказу МОЗ України від 21.05.2007року №246 «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій», акти визначення категорії працівників (додаток 1), списки працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам (додаток 2), погоджуються фахівцями  відділу з питань гігієни праці  Управління Держпраці України у Вінницькій області. 
В зв’язку з тим, що спеціалісти з гігієни праці  територіально перебувають  у м. Вінниці, і знаходження їх в районах не передбачено, з метою взаємодії Управління з підприємствами, установами, організаціями, які розташовані на території району перед  погодженням поіменних списків осіб, які підлягають медичним оглядам, роботодавцям  необхідно звернутись до Управління Держпраці у Вінницькій області з заявою згідно додатку 1 (додається) для складання акту визначення категорій працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам відповідно до додатку 1 п.2.2 Наказу МОЗ України від 21.05.2007 року №246 «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій» (додаток 2 додається) та для погодження поіменних списків працівників .
Контактні особи:
- Юревич Світлана Олександрівна – заступник начальника відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Вінницькій області, контактні телефони: (0432) 67-13-52,  моб. 0674303692, електронна адреса : yurevych@vndsp.gov.ua
- Ліщун Анжеліка Володимирівна – лікар з гігієни праці Управління Держпраці у Вінницькій області, контактні телефони: (0432) 67-13-52,  моб. 0977417662.
Детальнішу інформацію можна знайти на Веб-сайті Управління Держпраці у Вінницькій області у розділі «Гігієна праці».
 
 
Всі новини