Двадцять третій день народження Основного Закону України

Двадцять третій  день народження Основного Закону України – Конституції України – відзначатимуть томашпільчани  разом з усією Україною завтра, 28 червня. Саме у цей день, спираючись на багатовікові традиції державотворення, на світовий досвід, досягнення науки і суспільної практики, було прийнято Основний Закон нашої держави. 
А вже сьогодні, напередодні цієї знаменної дати, 27 червня,  у ресурсному центрі розвитку громад  районної державної адміністрації відбулися урочисті збори під головуванням голови районної ради Дмитра Коритчука  та заступника голови районної державної адміністрації Наталії Бандиш. Участь у заході взяли  представники  органів  виконавчої влади, начальники, спеціалісти управлінь та відділів районної державної адміністрації, виконавчого апарату районної ради, керівники  підприємств, установ та організацій району.
Розпочались збори з перегляду присутніми в залі  короткого документального  відеоролику  «Конституція незалежної України: історія свободи». До пам’ятних знаків  «Борцям  за свободу і незалежність України»,  стелли Незалежності  та українському Генію Тарасу Григоровичу Шевченку учасниками зібрання було покладено вінки та квіти. 
Посадовці привітали усіх зі святом, побажали  усім  міцного здоров'я, родинного тепла і добробуту.
«Шановні присутні, пам’ятаймо, що патріотизм і висока громадянська відповідальність, мудрість і витримка, усвідомлене розуміння викликів часу, прагнення зберегти спокій у суспільстві та наявні орієнтири щодо подальшого нашого життя – ось необхідна основа для консолідації українського народу. Бажаю, щоб у ваших родинах завжди панував світлий настрій, міцніло почуття гордості за рідну Україну та впевненість у кращому й благополучному житті у власній державі», - підкреслила у своєму вітальному слові заступник голови районної державної адміністрації Наталія Бандиш.
День Конституції—це свято утвердження наших прав і свобод, які гарантовані кожному громадянину України. Прийняття Конституції дало поштовх до розвитку всіх галузей законодавства та суспільного життя. Однак держава починається з кожного з нас, і тільки нам під силу збудувати суспільство, в якому будуть створені умови для всебічного розвитку людини, де пануватимуть гуманізм, демократія, верховенство права і справедливість.
Зі святом!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини