Семінар на тему «Жінка на ринку праці»

 
За даними Державної служби статистики рівень безробіття в Україні зростає. Серед зареєстрованих безробітних більшість складають жінки. Ситуація ускладнюється не тільки зменшенням пропозицій на ринку праці, а й проблемами, з якими жінки стикаються абсолютно на всіх етапах працевлаштування. Незважаючи на те, що тема дискримінації жінок на ринку праці активно обговорюється в суспільстві вже багато років, ця тема досі не отримала уваги на глобальному рівні – державному.
 Незважаючи на те, що сьогодні в Україні жінки та чоловіки мають однакові права у сфері праці, для більшості працездатних жінок адаптація до ринкових змін в економіці проходить надто важко. Об’єктивно жінки є менш конкурентоспроможною категорією на ринку праці. Це виявляється у зайнятості за наймом, підприємницькій діяльності, професійному та кар’єрному зростанні. Поєднання жінками суспільних функцій, пов’язаних з їхньою професійною діяльністю, та сімейних обов’язків змушує їх іноді відмовлятися від професійного зростання взагалі. У результаті програє як суспільство, так і сама жінка, тому що залишається нереалізованою значна частина її духовного та інтелектуального потенціалу.
З метою обізнаності громацькості на дану тему працівником центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в районному центрі зайнятості було проведено семінар на тему «Жінка на ринку праці».
 
 
 
Всі новини