Відбулось засідання круглого столу на тему "Насильство в сім'ї"

У давнину насильство вважалося найбільш ефективним методом впливу, який змушує приймати перевагу однієї людини над іншим. Що таке насильство? Чому в сучасному суспільстві поняття не пережило себе?
Саме поняття включає в себе не тільки певний фізичний, а й психологічний, моральний вплив негативного характеру. Насильство є усвідомлена поведінка індивідума, спрямована на: здобуття влади та контролю над іншою особою; твердження власного статусу, положення в суспільстві (сім`ї, колективі). 
Як запобігти насильству в сім`ї?  З метою подолання даної проблеми в Томашпільській районній адміністрації відбувся круглий стіл організований РЦСССДМ спільно із ССД Томашпільської РДА та МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також було обговорено план спільних заходів на 2018 рік
Незважаючи на складність цього питання, кожному слід розуміти, що з насильством потрібно боротися заради повноцінного і нормального життя сьогодні та в майбутньому.
Відповідно до Загальної декларації прав людини, кожна людина має право на життя, свободу та особисту недоторканість, ніхто не повинен зазнавати тортур, жорстокого, нелюдського поводження, яке принижує гідність особи. В. о. директора Районного центру СССДМ  Яна Поповська зауважила, що кожному, хто став або може стати жертвою домашнього насильства або дискримінації в сім'ї, дуже важливо розуміти, як проститояти такій протиправній поведінці та до кого звертатись по допомогу.
Враховую специфіку даної категорії справ, коли досить складно передбачити результат ситуації, за правовою консультацією юриста можна звернутись до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
"Ніхто, ніколи та ні при яких обставинах не повинен терпіти насильство в будь-яких його проявах. Насильство - це злочин, з яким повинні боротися правоохоронці", - зазначила фахівець Томашпільського МЦ БВПД Альвіна Пилипчук. 
 
РЦСССДМ спільно з ССД
 
 
Всі новини