Щодо упередження шахрайських дій!

В останній час в органах ДПС встановлені непоодинокі факти вчинення шахрайських дій під видом або від імені працівників органів структурних підрозділів, в тому числі керівників структурних підрозділів ГУ ДПС у Вінницькій області з метою протиправного заволодіння коштами суб’єктів господарської діяльності.
Так, телефонні шахраї пропонують підприємцям, в тому числі керівникам фермерських господарств за винагороду уникнути перевірок або ж під іншими будь - якими приводами уникнути перевірок.
Хочете уникнути перевірок - платіть. Із такою пропозицією невідомі телефонні шахраї від імені керівників територіальних органів ДПС звертаються до підприємців, які зареєстровані на території Вінницької області, як платники податків.
В подальшому шахраї розповідають підприємцям, що він потрапив у план перевірок, або ж на нього очікує позапланова перевірка, або виявлені якійсь ризики на рівні бази даних ДПС. І якщо він хоче уникнути перевірки, потрібно перевести грошові кошти на картковий рахунок або на рахунок поповнення мобільного номера телефону.
Подібні випадки траплялися і в попередні роки, хоча схеми шахрайських дій були різні. Для заволодіння чужими коштами, шахраї постійно вдосконалюють свої схеми, які надають можливість обдурення платників податків.
Враховуючи, що викладені вище факти підривають авторитет ГУ ДПС у Вінницькій області та знижують рівень довіри до працівників органів податкової служби з боку суб’єктів господарської діяльності, у разі отримання інформації про вчинення протиправних дій під видом працівників територіальних органів ДПС або нібито від їхнього імені, здійснювати комплекс заходів, щодо їх припинення, та негайного звернення в органи поліції Вінницької області з метою встановлення та притягнення винних осіб до відповідальності.
 
Начальник 
Крижопільського управління  ГУ ДФС  у Вінницькій області   
Людмила СУЗАНСЬКА
 
Всі новини