Стоп поліомієліт

  Адміністрація Томашпільського РМЦ ПМСД доводить до відома жителів району, що згідно з наказом МОЗ України №671 від 09.10.2015 р. "Про затвердження плану заходів Міністерства охорони здоров'я України щодо імунізації населення від поліомієліту" в Томашпільському районі з 22.10.2015 р. розпочата додаткова вакцинація, яка проводиться в три тури. Другий тур розпочнеться 30 листопада і триватиме два тижні. Додаткова імунізація буде проведена дітям у віці з 2 місяців до 5 років 11 місяців 29 днів. Для проведення додаткової імунізації в дошкільних навчальних закладах та загальноосвітніх школах створені виїзні медичні бригади.
  Вакцинація проводиться вакцинами ІПВ та ОПВ виробництва Санофі Пастер (Франція). ІПВ - інактивована поліомієлітна вакцина, що вводиться шляхом ін'єкції. ОПВ - оральна поліомієлітна вакцина - 2 краплі в рот. Вакцина використовується для зупинення спалахів та досягнення високого рівня захисту дітей у ситуації, коли є циркуляція вірусу. Діти, які не отримали жодної дози вакцини поліомієліту, отримують першу дозу ІПВ та можуть бути далі вакциновані ОПВ. Додаткова імунізація є безкоштовною і добровільною. Будь-яка дитина, яка пропустила вакцинацію або батьки якої відмовляються від щеплень, перебуває в групі ризику і може стати жертвою вірусу.
  Будь ласка, не нехтуйте здоров'ям своїх дітей, зробіть щеплення проти поліомієліту. Зверніться до свого сімейного лікаря та медсестри для визначення зручного часу для вакцинації вашої дитини.
 
Алла Білецька, заступник головного лікаря Томашпільського РМЦ ПМСД
Всі новини