У селі Стіна виступить французька молодіжна рок-група «BROK»

 
Майже два тижні іноземні волонтери з Франції, Італії, Австрії, Польщі та Нідерландів у селі Стіна нашого району працюватимуть над розвитком території та популяризуватимуть її в плані туризму. Так, з 8-го по 22 липня тут проходитиме міжнародний робітничий табір «Image Mapping – 2018». Крім іноземців, учасниками проекту будуть представники українських неурядових організацій. Усю роботу координуватиме волонтер з Австрії Ніколаус Катцльбергер.
 
За його словами, у Стіні на цей період поселяться до 15 осіб. Головна вимога для учасників – володіння англійською мовою на побутовому рівні. Місія ж табору налагодити міжкультурний діалог між учасниками та місцевими жителями.
 
Вінницьку сторону учасників та організаторів представляє громадська організація «Наше Поділля». За словами голови об’єднання Юрія Степанця волонтери також запланували провести ремонт у тамтешньому «Еко-центрі», який створили торік.
 
 «Наше завдання полягає в тому, щоб напрацювати шляхи розвитку цієї території, а також навести порядок у «Еко-центрі» – це старенька хатина, яку наша організація придбала для створення осередку стимулювання сільських ініціатив у освіті, екології, розвитку громади. Учасники табору будуть ремонтувати садибу, використовуючи виключно еко-технології, як це було в давнину. Будуватимуть душові кабіни, туалети, компостер. Навчатимуть місцевих сортувати сміття.
 
Також складатимуть туристичні маршрути і спілкуватимуться селянами, розпитуючи їх про традиції Стіни, де зберіглася особливо цікава техніка вишивки, яку в народі називають «кучері», - розповів співорганізатор проекту, голова ГО «Наше Поділля» Юрій Степанець.
 
За результатами роботи, каже він, буде створений інформаційний стенд про особливості цього села, який буде написаний українською та англійською мовами і розміщений при в’їзді чи в центрі Стіни.
 
До речі, саме в межах міжнародного робітничого табору «Image Mapping – 2018» у Стіні із концертом виступить французька молодіжна рок-група «BROK». Музиканти запалюватимуть на сцені місцевого будинку культури 18 липня о 19.30. На розігріві у них будуть місцеві музичні колективи.
Всі новини