У Жолобах відбулись сходи громадян

4 березня в будинку культури с.Жолоби  відбулись сходи громадян, участь в яких взяли заступник голови РДА Наталія Бандиш, начальник УПСЗН РДА Тетяна Дідик, начальник відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсії Ямпільського об’єднаного Управління Пенсійного фонду України Людмила Стратій, директор ТОВ «Зернопродукт «Липівка» Володимир Романюк,  директор СТОВ «Липівка» Світлана Мельник та дільничний офіцер  поліції Олександр Вознюк.
Голова села Олена Безган презентувала перед односельчанами та гостями з району звіт про зроблену роботу за 2018 рік, окреслила коло діяльності сільської ради в поточному році, звернула увагу на ряд питань, до виконання яких слід приступити найближчим часом, а це зокрема: 
- проведення благоустрою населеного пункту;
- продовження встановлення вуличного освітлення, 
- забезпечення села якісною питною водою.
Щодо змін в отриманні субсидій, їх монетизацію та нарахування розповіла сільчанам начальник УПСЗН РДА Тетяна Дідик. Посадовець  відповіла на ряд питань,  та підкреслила, що  громадянам, яким субсидія надійде разом з пенсією у 20 числах березня, хвилюватись не потрібно про пізню оплату комунальних платежів, головне, щоб заборгованості не було станом на травень 2019 - тоді, коли відбувається перепризначення субсидій на новий рік.
Вичерпні відповіді та роз’яснення щодо змін в пенсійному законодавстві та перерахунку пенсій надала жителям села начальник відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсії Ямпільського об’єднаного Управління Пенсійного фонду України Людмила Стратій.
«Діяльність районної влади  завжди, зокрема в останні роки – в часи реформ та змін – була спрямована  на покращення життєдіяльності населення. Беззаперечним інструментом у цьому процесі були і є залучення інвестицій  в громаду.  Вагомим кроком у цьому напрямку для Жолоб’янської громади є   будівництво на території сільської  ради сонячної електростанції загальною площею  15 га, що дасть змогу створити 8 робочих місць та отримувати дохід до бюджету  з орендної плати та ПДФО», - підкреслила у своєму зверненні до жителів громади заступник голови РДА Наталія Бандиш. Посадовець обговорила з присутніми план перспективного розвитку громади на 2019-2021 роки, звернула увагу на питання медичного характеру, закликала сільчан долучатись до благоустрою. 
По завершенні зібрання учасники засідання обговорили ряд проблемних питань, зокрема про необхідність ремонту доріг, про врегулювання питання з  оплати послуг водопостачання, про несвоєчасність доставки періодичних видань до жителів села тощо.
 
 
 
 
 
 
Всі новини