Перші результати Урядової програми по виплаті населенню коштів за утримання ВРХ до 13-ти місячного віку

   На сьогоднішній день у Вінницькій області   здійснено виплату першої черги дотацій 346 фізичним особам за вирощування молодняку великої рогатої худоби у сумі 701,7 тис. грн. за утримання 581 теляти.
   Не зважаючи на широко проведену роз’яснювальну роботу серед органів місцевого самоврядування, висвітлення порядку отримання коштів в засобах масової інформації, лише дві сільські ради Томашпільського району, а саме Антонівська та Яланецька станом на 1-ше травня подали до Департаменту АПР екології та природніх ресурсів Вінницької ОДА пакет документів від   жителів своїх громад на виплату дотації.
   Більшість територіальних громад району активізували даний напрямок роботи і є всі передумови що на 1-ше вересня та на 1-ше грудня поточного року громадяни які мають право на отримання дотації за молодняк ці кошти отримають.
 
Довідково:
   Відповідно до постанови КМУ від 07.02.18р. № 107 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва» державна підтримка надається фізичним особам, які утримують ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби до 13-місячного віку із розрахунку 2500 гривень на теля на рік (3-ма частинами).
   Дотація за молодняк надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка розмірі:
– за період утримання молодняка віком 1 до 5 місяців – 300 гривень за голову;
– за період утримання молодняка віком від 5 до 9 місяців – 700 гривень за голову;
– за період утримання молодняка віком від 9 до 13 місяців – 1 500 гривень за голову.
 
 
Начальник управління
Агропромислового розвитку
райдержадміністрації                                    В.Випаріна
Всі новини