Проведено методичний день щодо запобігання та протидії домашньому насиллю

 
Однією з актуальних негативних проблем сучасного суспільства є прояви жорстокості і насильства в сім’ї. На жаль, в нашому суспільстві переважає думка, що проблеми жорстокого поводження із членами сім’ї є внутрішньою проблемою цієї сім’ї і не потребує втручання суспільства, а тим більше держави. Але саме право на захист від насильства над особою, особливо в сім’ї, є одним із найголовніших прав громадян та дітей зокрема. Насильство дуже часто присутнє в нашому житті і ми відіграємо в ньому певну роль. Залежно від ситуації ми є свідками, жертвами або ж кривдниками. Трагічність ситуації в тому, що свідки чи жертви насильницької діяльності переносять модель кривдницької поведінки у власне життя та продовжують чинити насильство. Власне створюють коло насильства: жертви стають кривдниками. Тому потрібно формувати у суспільстві неприйняття насильства ,вживати необхідних заходів для його запобігання. Ми маємо говорити про проблему та шукати шляхи для її вирішення.
Саме тому Томашпільським районним центром соціальних служб для сім'ї дітей та молоді, спільно зі службою у справах дітей, представниками БВПД, та районним відділом прбації було проведено круглий стіл під гаслом «Стоп насильству»!
Саме тому 2 березня  Томашпільським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в приміщенні райдержадміністрації було проведено методичний день щодо запобігання та протидії домашньому насиллю, участь в якому прийняли працівники служби у справах дітей Томашпільської райдержадміністрації,  відділення пробації, представники поліції, Томашпільське відділення безоплатної вторинної правової допомоги, відповідальні працівники Томашпільської  ОТГ.
Під час роботи опрацьовано новий Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».
 
 
Всі новини