УПСЗН інформує: попередження виробничого травматизму

Управління праці та соціального захисту населення інформує, що за даними управління Держпраці у Вінницькій області на підприємствах, в організаціях та установах соціально-культурної сфери України поточного року значно збільшився виробничий травматизм, так за 10 місяців 2018 року загинуло більше 30 працівників (збільшення кількості нещасних випадків порівняно з аналогічним періодом минулого року зросло па 45 %).
Не краща ситуація склалася і Вінницькій області, так за 10 місяців 2018 року на підприємствах соціально - культурної сфери отримали травми більше 62 працівники, з них один працівник отримав травми не сумісні з життям. У 2017 році за аналогічний період отримали травми 37 працівників.
Переважна більшість нещасних випадків сталися в наслідок дорожньо-транспортних пригод. Основними причинами нещасних випадків у галузі є організаційні причини. Це такі як, порушення Правил дорожнього руху, порушення трудової і виробничої дисципліни, у тому числі невиконання посадових обов’язків, або невиконання працівниками вимог інструкцій з охорони праці, допуск до роботи працівників, які не пройшли навчання інструктаж та перевірку знань з питань охорони праці, порушення працівниками вимог безпеки під час експлуатації транспортних засобів, обладнання, машин, механізмів.
Так, в результаті порушення правил Дорожнього руху 05 листопада 20і/ близько 20 год. 10 хв. на 27 км + 100 м автодороги сполученням «Київ - Чоп» поблизу с. Мрія, Києво - Святошинського району Київської області стався нещасний випадок з працівником Вінницького обласного клінічного госпіталю ветеранів війни лікарем - ендоскопістом Бабійчуком В.Ю.
 
26 лютого 2018 року о 10 год. 50 хв. на ділянці автодороги сполученням Тиврів-Шаргород, поблизу с. Василівка Тиврівського району стався груповий нещасний випадок з двома потерпілими  Управління культури і мистецтв Вінницької облдержадміністрації Попутником М. В. - завідуючим сектором охорони культурної спадщини Управління культури і мистецтв Вінницької облдержадміністрації та Тантурою А. В. - завідуючим громадським народним історичним музеєм смт. Сутиски.
09 лютого 2018 р. о 13 год. 00 хв. на автодорозі сполученням смт. Літин м. Хмільник, неподалік с. Івча Літинського району Вінницької області сталася дорожньо-транспортна пригода, в результаті якої загинула соціальний робітник Вінницького Благодійного Єврейського Центру «Хесед Емуна», Зволіпська А. В.
 
З метою попередження виробничого травматизму суб’єктам господарювання усіх форм власності необхідно дотримуватись вимог безпеки та Правил дорожнього руху та вжити додаткових заходів щодо попередження настання ДТП, з цією метою необхідно:
 
- У разі погіршення погодних умов, обмежити виїзд транспортних засобів на лінію;
- Випуск транспортних засобів на лінію проводити тільки після проведення передрейсових технічних оглядів;
- Перевірити комплектацію транспортних засобів медичними аптечками та іншими необхідними технічними засобами (знак аварійної зупинки, буксировочний трос, вогнегасник, тощо);
- Забезпечити проходження працівниками передрейсових медичних оглядів;
- Перед кожним виїздом на лінію водіям транспортних засобів проводи  додатковий інструктаж з питань охорони праці;
 
- Не допускати до виконання робіт підвищеної небезпеки працівників, які не пройшли навчання, інструктаж та перевірку знань з питань охорони прані.
 
В.С.Колеснік, начальник відділу праці та соціально-трудових відносин УПСЗН РДА
 
Всі новини