Жителям Томашпільського району почали видавати субсидії «живими» грошима

З 12 березня 2019 року розпочався новий етап виплати субсидії, який стосується непрацюючих громадян та пенсіонерів, що отримують пенсії через державний Ощадбанк. 
 
Для виплати монетизованих субсидій використовується система грошових переказів «Швидка копійка». Тому після першого отримання «живих» грошей субсидіанту запропонують відкрити поточний рахунок в Ощадбанку і надалі будуть зараховувати субсидію вже відразу на цей рахунок.
 
Якщо рахунок в Ощадбанку вже є, то гроші надійдуть на картку.
 
Нагадаємо, субсидіанти-пенсіонери отримають субсидію одночасно з пенсією – через «Укрпошту» або на свій банківський пенсійний рахунок.
 
Гроші повернуться назад в державну казну лише тоді, якщо вони не будуть зняті протягом трьох місяців. 
 
Головне, розуміти, що субсидія – це допомога держави на оплату житлово-комунальних послуг. Отримавши кошти, субсидіанти повинні не забути сплатити за послуги, щоб не накопичувати борги. 
 
Люди, які отримують пенсію в останні числа березня, разом з якою і субсидію, не повинні хвилюватись, пеня призначатися не буде. 
 
Головне – не наростити борг до травня, коли призначатиметься субсидія на новий 2019-2020 роки. Якщо на той момент буде заборгованість за попередній місяць більше, як 340 гривень, субсидія призначатися не буде .
 
Олена Балдинюк, заступник начальника УПСЗН РДА
 
Всі новини