Свято поля, хліба і душі, - на Томашпільщині відзначили день працівників сільського господарства

14 листопада в районній державній адміністрації  відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення професійного свята  -  Дня працівників сільського господарства. Зал засідань адмінбудівлі  зібрав чимало трудівників нашого району:  ветеранів праці, хліборобів, механізаторів, тваринників, фермерів, працівників сільського господарства, всіх, хто своєю невтомною працею забезпечує  розвиток сільського господарства Томашпільщини. 
Привітати винуватців свята прийшли і керівники району - голова районної державної адміністрації Олександр  Закорченний  та голова районної ради  Дмитро Коритчук.
«Нехай ваша природна мудрість і досвідченість, невтомність і наполегливість стануть запорукою добрих засівів, рясних сходів та щедрих ужинків, а вміле господарювання та постійне вдосконалення своєї роботи забезпечать вигідний збут вирощеної продукції. Нехай кожен ваш день благословляється добрим здоров’ям, гарним настроєм і людською вдячністю, а рідна земля щедро колоситься пшеницею, засівається добром, береже і шанує свій найбільший скарб – людину – трудівника!», – наголосив у своєму вітальному слові Олександр Закорченний. Разом з цим очільник району подякував  аграріям за постійну підтримку соціальної сфери, адже жоден ремонт шкіл, дитячих садочків, закладів охорони здоров’я та закладів культури району, не проходить без фінансової підтримки наших сільгоспвиробників. Цьогоріч  на соціальні потреби громад сільськогосподарські  підприємства району  виділили кошти в сумі  1.5 млн.грн. А ще розрахунки агровиробників з населенням за земельні частки – паї з 2015 по 2018 роки, завдяки здоровій конкуренції на ринку землі, зросли від 35 млн.грн. до 100 млн.грн., відповідно з 3% від нормативно – грошової оцінки земельної частки – паю до 10% по району. 
Долучились до вітань і голова районної ради Дмитро Коритчук, начальник управління агропромислового розвитку РДА Валерій Випаріна та народний депутат України Іван Спориш, дякували трударям за тяжку працю, яка завжди супроводжувалась високими виробничими показниками, бажали дбайливим господарям землі щедрих врожаїв та благополуччя. 
За досягнення високих показників у роботі, за вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу району кращі трударі району та ветерани галузі  були нагородженні Почесними  грамотами  та Подяками районної державної адміністрації та районної ради.
Завершились урочистості святковими  концертними номерами у виконанні майстрів художньої самодіяльності району.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини