Приєдналися до святкування Дня вишиванки

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. Історія вишиванки своїми витоками сягає в незапам’ятні часи. Ще за свідченням знаменитого давньогрецького історика, географа і мандрівника Геродота, елементами вишиванки був прикрашений одяг скіфів, які проживали в наших землях в період VIII ст. до н. е. - IV ст. н. е. Знаменитий арабський мандрівник X ст. у своїх розповідях також згадує про русів, які носили вишитий одяг. У ході сучасних досліджень, наприклад, на Черкащині були знайдені срібні бляшки з фігурками чоловіків, датування знахідок VI ст., дослідження яких показали ідентичність елементів одягу і орнаменту вишивки українського народного костюма XVIII-XIX століть.
Сьогодні, 16 травня, на Томашпільщині відзначають  День вишиванки – всеукраїнське свято, яке сприяє збереженню народних традицій щодо створення та носіння етнічного вишитого одягу.
Працівники районної державної адміністрації, районної ради, установ та організацій району долучилися до святкування та прийшли на роботу в українському національному вбранні.
Нагадаємо, що 16 травня – це не постійна дата свята. Постійною є третій четвер травня. Цей день спеціально не закріплюється за однією датою, щоби вона якогось року не припала на вихідний день. Адже суть саме у тому, щоб одягнути вишиванку всім селом, чи містом, аби показати свою єдність і солідарність з усім  своїм народом.
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини