Провели спільне засідання з питань сплати ЄСВ

29 жовтня 2019 року  відбулося спільне засідання  районної  тимчасової комісії з питань погашення заборгованості  із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та районної робочої групи з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю. На засіданні було розглянуто питання забезпечення виконання Урядового завдання з питань погашення  заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне страхування.
Спільне засідання проводилось під головуванням заступника голови  Томашпільської районної державної адміністрації Бандиш Наталії Іванівни. Посадовець проінформувала присутніх на засіданні, що  за даними Томашпільського відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області станом на 01 жовтня 2019 року за платниками Томашпільського району обліковується борг зі сплати єдиного соціального внеску в розмірі 4383,3 тис. грн. ( в тому числі по 1 юридичній особі – 8,9 тис. грн. та по 323 фізичних особах – підприємцях - 4374,4 тис. грн.), що призводить до втрати страхового стажу, відсутність якого в подальшому позбавляє права застрахованих осіб на всі   види соціального страхування.
Станом на 11 жовтня 2019 року повністю погасили борг 1 юридична особа – 8,9 тис. грн. та 6 фізичних осіб в розмірі 44,1 тис. грн.
Також заборгованість з обов’язкових платежів до Пенсійного фонду по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій становить 0,6 тис. грн. по Комунальному підприємстві «Томашпільський районний медичний центр первинної медико – санітарної допомоги», що негативно впливає на наповнення бюджету фонду. 
Заступник голови райдержадміністрації Бандиш Наталія Іванівна попросила платників Томашпільського району звернути особливу увагу, що за несвоєчасну сплату єдиного соціального внеску передбачено фінансові (в тому числі шрафні) санкції.
За результатами проведення засідання було прийнято відповідне рішення.
 
 
 
 
 
 
Всі новини