Управління праці та соціального захисту населення Томашпільської РДА інформує:

Управління праці та соціального захисту населення Томашпільської РДА на виконання пункту 1.23. розділу І «Створення  та забезпечення стабільної зайнятості та розвитку галузі. Трудові відносини. Забезпечення гарантій зайнятості працівникам» Галузевої угоди між Міністерством соціальної політики України та профспілками працівників соціальної сфери України та працівників державних установ України на 2016 – 2018 роки, зареєстрованої Міністерством соціальної політики України за № 11 від 20.05.2016 року, рекомендує всім підприємствам, установам та закладам, що перебувають у сфері дії сторін Галузевої угоди передбачити в колективних договорах положення щодо забезпечення осіб, які надають соціальні послуги згідно Закону України «Про соціальні послуги» проїзними квитками або виплати грошової компенсації  за їх придбання.
Соціальні послуги – це дії, спрямовані на профілактику складних життєвих обставин, подолання таких обставин або мінімізацію їх негативних наслідків для осіб/сімей, які в них перебувають. Особі/сім’ї можуть надаватися одна або одночасно декілька соціальних послуг. Порядок організації надання соціальних послуг затверджується Кабінетом Міністрів України;
Соціальне обслуговування здійснюється за місцем проживання особи (вдома), за місцем проживання (перебування) дитини у сім’ях громадян, які відповідно до договору надають послуги щодо утримання та виховання дитини (прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу); у стаціонарних інтернатних установах та закладах, у реабілітаційних установах та закладах; в установах та закладах денного перебування; в установах та закладах тимчасового або постійного перебування; у територіальних центрах надання соціальних послуг; в інших закладах соціальної підтримки (догляду).
Надавачі соціальних послуг провадять свою діяльність відповідно до законодавства про соціальні послуги, на підставі установчих та інших документів, якими визначено перелік соціальних послуг та категорії осіб, яким надаються такі послуги, за умови забезпечення їх відповідності критеріям діяльності надавачів соціальних послуг, встановленим Кабінетом Міністрів України.
Надавачі соціальних послуг можуть належати до державного, комунального або недержавного секторів.
До надавачів соціальних послуг державного/комунального сектору належать надавачі соціальних послуг, діяльність яких фінансується за рахунок коштів відповідного бюджету.
До надавачів соціальних послуг державного/комунального сектору належать:
1) установи/заклади надання соціальних послуг (стаціонарні, реабілітаційні, тимчасового перебування);
2) інші установи/заклади соціальної підтримки (обслуговування), у тому числі спеціалізовані служби підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.
До надавачів соціальних послуг недержавного сектору належать підприємства, установи, організації, громадські об’єднання, благодійні, релігійні організації, фізичні особи - підприємці та фізичні особи, які надають соціальні послуги з догляду відповідно до цього Закону без здійснення підприємницької діяльності.
Працівники надавачів соціальних послуг державного/комунального та недержавного секторів та фізичні особи, які надають соціальні послуги з догляду відповідно до цього Закону без здійснення підприємницької діяльності, забезпечують надання соціальних послуг на професійній основі відповідно до вимог цього Закону.
До працівників надавачів соціальних послуг державного/комунального та недержавного секторів належать фахівці та професіонали (соціальні працівники, фахівці із соціальної роботи, соціальні менеджери та інші) та соціальні робітники.
 
Всі новини