Крижопільське управління ГУ ДПС у Вінницькій області інформує:

ЗІР – інформаційний сервіс, орієнтований на сучасні вимоги платників податків
Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР) – інформаційний сервіс, який надає можливість платникам податків мінімізувати витрати часу на отримання інформації і самостійно ознайомитись із: відповідями на запитання щодо оподаткування, єдиного внеску та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на ДПС, з якими платники податків звертаються до Контакт-центру ДПС; нормативно-правовими документами та останніми змінами в законодавстві; діючими ставками податків та зборів, податковим календарем; актуальними питаннями щодо отримання електронних довірчих послуг тощо.
ЗІР постійно вдосконалюється орієнтуючись на інформаційні потреби платників податків. Запрошуємо платників податків відвідати ЗІР або його мобільні додатки та скористатись новою функцією – «Зворотній зв’язок». За допомогою форми «Зворотній зв’язок» ЗІР платники податків мають можливість оперативно отримати на електронні адреси від Контакт-центру ДПС відповіді на запитання, що належать до компетенції ДПС.
Нагадуємо, що скористатись ЗІР можна через офіційний вебпортал ДПС (вкладка «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс») або безпосередньо в Інтернет мережі за адресою: zir.tax.gov.ua.
Мобільні додатки можна безкоштовно завантажити на власні мобільні пристрої скориставшись інтернет-магазинами: App Store та Google Play
 
Сімейні фермерські господарства
ДПС України інформує про забезпечення обліку селянських фермерських господарств, що мають право на отримання доплати згідно із статтею 13і Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» та Порядком надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб - членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року № 565 (далі - Порядок), який набрав чинності 01.01.2020.
Так, відповідно до пункту 5 Порядку для отримання доплати на користь застрахованих осіб - членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - доплата та єдиний внесок) голова сімейного фермерського господарства подає не пізніше ніж за п'ять робочих днів до початку місяця до територіального органу ДПС за місцем свого обліку як платника внеску відповідні заяви від фермерського господарства (додаток 1 до Порядку), від себе та усіх членів сімейного фермерського господарства (додаток 2 до Порядку), крім осіб, зазначених в абзаці другому пункту 2 Порядку. До заяв голова фермерського господарства додає копію договору (декларації) про утворення сімейного фермерського господарства.
З метою реалізації зазначених положень доопрацьоване програмне забезпечення ITC «Податковий блок» для можливості отримання і опрацювання заяв і документів, що подаються до контролюючих органів в паперовому та електронному вигляді (через «Єдине вікно подання електронної звітності» та ITC «Електронний кабінет»).
 
До зведеного бюджету Крижопільським управлінням зібрано660,3млн.грн.
Упродовж 2019 року платники податків Крижопільського управлінняГУ ДПС у Вінницькій областіперерахували до зведеного бюджету 660,3млн. грн.податкових платежів, перевиконавши прогнозовані показники на 51,4 млн.грн.Із загальної суми, до держбюджету сплачено 231,4млн.грн. До місцевого бюджету надійшло 428,9млн.грн.податкових надходжень. Проти 2018 року, позитивна динаміка зафіксована за платежами і до державного, і до місцевого бюджетів. Так, у звітному 2019 рік держказна отримала додатково 8,3млн.грн. Місцеві скарбниці за цей час поповнились на 43,1млн.грн.
За минулий рік платники єдиного податку Крижопільського, Піщанського та Томашпільського районів сплатили до місцевих бюджетів 63 млн.грн.
За 2019 рікплатники Крижопільського управління ГУ ДПС у Вінницькій області, що обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, спрямували до місцевих бюджетів 63,2млн.грн.єдиного податку. За словами начальника Крижопільського управлінняГУ ДПС у Вінницькій області Людмили Сузанської, це на 6,8 млн.грн. більшезапланованихнадходжень.У структурі перерахованого до місцевих скарбниць єдиного податку переважають внески юридичні особи – спрощенці. Їх майже 38млн грн. Решту коштів сплатили громадяни– підприємці.  Також, посадовець нагадала, що єдиний податок у повному обсязі спрямовується суб’єктами господарської діяльності безпосередньо до місцевих бюджетів. Що, у свою чергу, дозволяє своєчасно та у повному обсязі забезпечити фінансування поточних потреб та сприяє розвитку місцевої громади.
Платниками Крижопільського управління упродовж 2019 року  до бюджету перераховано 20,6млн грн військового збору
Такою суттєвою сумою впродовж 2019 року платники податків Крижопільського, Піщанського та Томашпільського районів підтримали модернізацію та реформування української армії. Очікувані надходження, при цьому, перевищені на 1 млн грн.Нагадаємо, об’єкт оподаткування військовим збором визначений статтею 163 Податкового кодексу України. До нього, крім заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться і ряд інших. Зокрема – це орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля – продаж  рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.
На Вінниччині масово ліквідують нелегальні АЗС
На Вінниччині триває посилене відпрацювання автозаправних станцій, що здійснюють свою діяльність без відповідних дозвільних документів.Співробітниками податкової міліції ГУДФС у Вінницькій області в рамках операції «Акциз», спільно з правоохоронними органами під процесуальним керівництвом Прокуратури Вінницької області  здійснюється відпрацювання десятків таких нелегальних заправок.Так, в ході розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 та ч. 1 ст. 272 КК України по факту організації на території міста Вінниці та Вінницької області нелегальних автозаправних та автогазозаправних комплексів, які працюють без дозвільних документів та здійснюють реалізацію незаконно виготовленого пального з порушенням правил безпеки під час роботи з вибухонебезпечними об’єктами, проведено слідчі дії на заправних комплексах. За результатами проведених заходів виявлено та вилучено паливно-мастильних матеріалів загальною кількістю близько 10 тонн, а також заправне обладнання, резервуари, та паливороздавальні колони загальною орієнтованою вартістю 750 тис. грн. Наразі пальне вилучено зі сховища.Крім того, у м. Вінниці в рамках розслідування Кримінального провадження за ч.1 ст. 204 та ч.1 ст. 272 Кримінального кодексу України викрито та припинено факти реалізації дизельного пального без отримання необхідних дозвільних документів на даний вид діяльності та використання реєстратора розрахункових операцій. В результаті пальне орієнтовною вартістю понад 800 тис. грн. вилучено до прийняття законного рішення.Загалом по області відпрацьовано більше півсотні об’єктів можливої реалізації паливно-мастильних матеріалів без дозвільних документів на право здійснення такою діяльністю. За результатами вжитих заходів вилучено понад 40 тонн нелегального пального на орієнтовну суму понад 1 млн. грн., а також обладнання майже на 1,5 млн. грн. Зареєстровано 10 кримінальних проваджень. Частину заправного обладнання демонтовано з метою унеможливлення подальшої діяльності.  В разі, якщо комусь стали відомі факти діяльності нелегальних АЗС, просимо повідомити про це за тел. 0432 43-16-26.
 
Начальник Крижопільського управління   ГУ ДПС  у Вінницькій області   Людмила СУЗАНСЬКА

 

Всі новини