Хай живе мир у всьому світі

21 вересня у всьому світі відзначають Міжнародний День Миру. Сьогодні  проблема миру  в нашій державі є найбільш актуальною. Як ніколи, ми українці, розуміємо цілковите значення слова – мир. Дякуючи захисникам країни, війна не прийшла на Вінницьку землю, проте для наших співвітчизників, які живуть на сході України, мир – це найзаповітніша мрія. 
Не залишатися байдужими, пам’ятати про тих, хто потребує нашої уваги та допомоги, бути вдячними нашим захисникам, які сміливо протистоять ворожій агресії, оберігаючи можливість кожного на мирній території України спокійно жити, навчатися - саме такі думки найчастіше звучали з уст дітей у цей день.
У Томашполі з нагоди цього свята відбулось святкове дійство. Діти та вчителі НВК «Томашпільська ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназія», маленькі громадяни нашої держави – вихованці дитячого садочка «Сонечко» зібрались на центральній  площі селища, маючи на меті долучитись до міжнародної акції, побажати миру кожній родині, кожній сім’ї, миру в державі і миру в світі. 
Далі – святковий концерт, на якому маленькі українці співали, танцювали, розповідали вірші про мир та мирне життя, і чудовий флешмоб -  запальний танець юних школярів та «голуб миру».
 
Свято Дня миру  було започатковано Генеральною Асамблеєю ООН у 2002 році. Спочатку свято відзначали кожен третій вівторок вересня – на честь дня відкриття щорічної сесії Генеральної Асамблеї. Але, пізніше було прийняте рішення щодо встановлення фіксованої дати свята – 21 вересня. В Україні День миру закріплено відповідно до Указу Презедента України № 100 від 5 лютого 2002 року.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини