Відбулося засідання колегії відділу сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації

16 травня 2019 року  в ресурсному центрі розвитку громад Томашпільської РДА відбулось  підсумкове засіданні колегії відділу сім’ї,  молоді та спорту райдержадміністрації, в якому взяли участь заступник голови райдержадміністрації Наталія Бандиш, заступник голови районної ради Лариса Нароган, начальник відділу сім’ї, молоді та спорту РДА Григорій Слободян,  директор районної дитячо-юнацької спортивної школи Олександр Жовтан, тренер із футболу Валентин Кучковський, тренер із рукопашного бою Сергій Водянюк, учитель фізкультури Гнатківської школи Анатолій Соколовський, а також  керівники районних федерацій гандболу, футболу, шахів,  тренери-викладачі СДЮСШ, керівники спортивних команд та клубів, учителі фізичної культури загальноосвітніх шкіл.
У своєму виступі Григорій Слободян підсумував результати роботи відділу в 2018 році та  детально розповів про спортивні здобутки спортсменів району. 
 У 2018 році було проведено 39 районних спортивно-масових заходів, у яких взяли участь близько 5 тисяч учасників. Серед них - міжнародний Олімпійський день, чемпіонати району з футзалу, волейболу, футболу, а також ряд заходів із шахів, шашок, гандболу та інших видів спорту. На спортивній базі району проведено 36 спортивних заходів обласного рівня: тури чемпіонатів фізкультурно-спортивного товариства «Колос» із футзалу серед дитячих та аматорських команд, тури чемпіонату товариства із волейболу, обласні змагання з гандболу, рукопашного бою, обласний турнір-рапід  із шахів, присвячений пам’яті І.Д. Черняховського, а також міжобласні турніри з шахів на базі смт. Вапнярка. 
Чоловіча футбольна команда ФК «Томашпіль» (тренер Валентин Кучковський) виграла всі ірги І кола чемпіонату своєї групи та продовжує вигравати в ІІ колі. Команда продовжує боротьбу у півфінальних іграх кубка області в четвірці найсильніших команд.
Юнацька команда 2004-2005 рр. чемпіон області на приз клубу «Золотий колосок» та бронзовий призер Всеукраїнських змагань у м. Скадовськ. А команда 2003-2004рр. срібний призер обласних змагань. Команда 2006 р.н. чемпіон обласного товариства «Колос» серед команд сільської місцевості. 
Юнацькі, дівочі та чоловіча команди з гандболу  – багаторазові переможці та призери змагань обласного рівня, а 9 гандболістів у 2018 році виконали нормативи КМС на чемпіоні України з пляжного гандболу. 
Вагомих успіхів на змаганнях обласного, державного та міжнародного рівняв досягли спортсмени з рукопашного бою. Сергій Водянюк виборов золоту медаль на чемпіонаті Європи в м. Бірун (Польща), а Данило Закорченний виконав норматив майстра спорту на чемпіонаті України серед дорослих спортсменів. Юлія Максименко, вихованка Томашпільської СДЮСШ, також досягає вагомих результатів із цього виду спорту та захищає честь району на вищому рівні. Вихованці Сергія Водянюка неодноразові переможці Всеукраїнських та обласних змагань із військово-спортивного багатоборства. 
Радують своїми успіхами дівочі команди з пауерліфтингу (тренер Іван Спринчак), які є шестиразовими переможцями обласних змагань у комплексному заліку. Спортсмени з хокею на траві – багаторазові переможці та призери обласних змагань, срібні призери чемпіонату України 2018 року. Шість майстрів спорту, вихованці Федора Олійника, із хокею на траві грають у кращих командах держави та зарубіжжя. 
Волейбольна аматорська чоловіча команда, завдяки організаторським здібностям Василя Поштара, одна з найсильніших серед команд фізкультурно-спортивного товариства «Колос», фіналістка обласної сільської волейбольної ліги. 
Що стосується гирьового спорту, то команди району минулоріч дворазові переможці чемпіонату області та срібні призери кубка області, чемпіони ФСТ «Колос». Організовує участь команд у змаганнях майстер спорту Олег Бабин. 
Щорічно на спортивній базі району проводиться турнір-рапід із шахів пам’яті відомих полководців І.Д. Черняховського та М. Зализюка. Спортсмени неодноразові переможці та призери обласних змагань із цього виду спорту. 
Колектив фізкультури с.Високе - 4-разові переможці обласних літніх сільських ігор та минулорічні срібні призери сільських обласних ігор у комплексному заліку з 9 видів спорту. 
 
 
 
Всі новини