Ми вже маємо нову якість дорожніх робіт, – Володимир Гройсман

Українське дорожнє господарство вже демонструє нову якість робіт – як з огляду безпосередньо будівельних технологій, так і з огляду на питання безпеки руху. Про це сказав Прем’єр-міністр України, перебуваючи у Вінницькій області на ділянці траси Траса М12 «Стрий-Тернопіль- Кропивницький-Знам’янка» у Вінницькій області. Це теж частина коридору Go Highway, на який цього року Уряд виділив 4 млрд грн. Глава Уряду оглянув одну ділянку – в 5 км. Але за планом цього року вже відремонтованих ділянок по цій трасі буде близько 20.
«З початку вступу на посаду Глави Уряду я визначив, що дороги – це один з пріоритетів. Без якісної інфраструктури економіка не зможе розвиватися. Ми створили систему. Є Дорожній фонд. Він формується централізовано. Є стратегія розвитку доріг, і ми є свідками її реалізації. Це потрібно для України, українців і економіки, – сказав Володимир Гройсман. - Цього року ми виділили рекордні 55 млрд грн. Вже маємо нову якість технології будівництва доріг. Якщо дорога не проходить перевірки якості, ми не оплачуємо виконані роботи».
При цьому Глава Уряду наголосив, що всі заявлені на поточний рік плани будуть виконані –  і в контексті ремонту доріг, і в контексті проведення інших важливих для країни реформ.
«Всі програми, які визначені, будуть реалізовані», - сказав Володимир Гройсман.
 
Довідково
Глава Уряду 23 квітня, перебуваючи з робочою поїздкою одразу у трьох областях – Київській, Черкаській та Вінницькій, оглянув стан будівництва та ремонту доріг. В центрі уваги ділянки трас М-05 «Київ – Одеса» та М-12 «Стрий-Тернопіль- Кропивницький-Знам’янка». Ці дороги входять у міжнародний транспортний коридор GO Highway, який має поєднати українські чорноморські порти з польськими портами у Балтійському морі.
 
За матеріалами Урядового порталу: https://www.kmu.gov.ua.
Всі новини