Долучились до святкування Всесвітнього дня книги та авторського права

23 квітня, щорічно  відзначається Всесвітній день книги та авторського права - починаючи з 1996 року. Всесвітній день книги та авторського права було проголошено на 28-й сесії ЮНЕСКО 15.11.1995 року. Рішення прийняте з метою просвіти, для подальшого розвитку усвідомлення культурних традицій, а також з урахуванням того, що книги є найвагомішим засобом поширення знань та найнадійнішим способом їхнього збереження. В резолюції відзначається також доцільність проводити в цей день книжкові виставки та ярмарок.
Це свято має на меті сприяти поширювати задоволення від книжок і читання. Щороку 23 квітня у всьому світі проводять святкування, мета яких — визнати чарівну силу книг, що є зв'язком між минулим і майбутнім, мостом між поколіннями та культурами. З цієї нагоди ЮНЕСКО та міжнародні організації, які представляють три основні галузі книжкової індустрії — видавців, книго розповсюджувачів та бібліотеки, вибирають місто яке стає Світовою книжковою столицею, щоб упродовж наступного року підтримувати своїми власними ініціативами імпульс святкування Дня книги аж до 23 квітня наступного року. Головне святкування відбувається щорічно в штаб - квартирі ЮНЕСКО. Туди запрошують продавців книг, видавничі компанії та митців, щоб поділитися своєю пристрастю до книг та читання, проводячи практичні семінари для молоді з типографії, ілюстрування, книгопереплетення, книгодрукуванння.
Бібліотечні заклади району також долучились до святкування Всесвітнього дня книги та авторського права. Так у Вилянській сільській бібліотеці організовано книжкову виставку «Книг незмірна глибина», Яришівська сільська бібліотека пропонує однойменний перегляд літератури. В Гнатківській сільській бібліотеці поведено читацьку годину «Її величність – українська книга». Організовано ряд заходів в інших бібліотеках району.
 
 
 
 
Всі новини