Свято Великодня

Триває Світла Седмиця - початок весняного пробудження і оновлення життя. Вона знаменує собою радість від Воскресіння Христового, адже Великдень – це велике, світле і радісне християнське свято, це початок чогось нового і чистого. Здавна воно вважалося родинним. Пасха для дітей - це перш за все, знайомство з історією та традиціями рідного краю.
Напередодні Великодня у Вилянському дошкільному закладі «Берізка» організовано великодню розвагу «Будем писанки писати і Великдень святкувати». До дитячого садочка були запрошені і працівники культури – завідувач сільською бібліотекою та директор сільського будинку культури. Ними була представлена виставка писанок в різних техніках: травлені, дряпанки, писанки, мальованки, а також плетені гачком вироби. На великодньому дереві красувалися писанки з різних матеріалів: бісер, зерно, папір, вербові гілочки та пластилін.
Діти разом з вихователями запросили до себе на гостину учнів 1-го класу, вони прийшли до них з гарними подарунками. Вихованці дитячого садочка підготували святкову розвагу, під час якої танцювали, грали великодні ігри, співали, розповідали вірші, христувалися фарбованими яєчками з радісними посмішками. А також показали інсценівку «Великоднє яєчко». Великодній зайчик подарував діткам смачні ласощі. Всі отримали велике задоволення від цього свята. 
Великдень - свято сімейне, коли дарують один одному подарунки, прикрашають будинок, створюючи атмосферу свята і торжества! Тож, проведеним заходом підтримуються традиції залучення дітей до витоків народної культури.
 
 
 
Всі новини