Відчуваємо потужну міжнародну підтримку у захисті суверенітету України та в проведенні реформ - Президент за результатами зустрічей у Парижі

 
Президент України Петро Порошенко відзначив, що зустрічі з лідерами країн у під час його робочого візиту до Франціі  були позитивними  і Україна відчуває підтримку міжнародних партнерів у відстоюванні суверенітету і територіальної цілісності, а також в процесі проведення реформ.
«Активна позиція підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, підтримки нас в процесі реформ ми абсолютно потужно відчуваємо з боку наших партнерів, з боку світового співтовариства. Це надзвичайно важливо. Всіх вітаю з дуже вдалим форумом («Паризький форум заради миру» - Ред.)», - сказав Глава держави під час зустрічі з представникам ЗМІ. За його словами, за два дні українською стороною було проведено більше 40 зустрічей.
Глава держави також нагадав, що сьогодні у Парижі відбулося дві важливі події. Вранці понад 80 глав держав та урядів взяли участь у церемонії, яка була присвячена сторіччю завершення Першої світової війни. «Це відбулося 11 листопада 1918 року. Об 11.00. Ця трагічна і одночасно дуже важлива подія зібрала таку кількість керівників, щоб ще раз повернутися до розмови про мир», - зазначив Президент.
Сьогодні також відбувся «Парижський форум заради миру», який спрямований на об'єднання зусиль націй і світу, щоб зупинити війну. «Важко знайти країну в світі, для якої ця тема була би більше актуальна, ніж Україна», - зауважив Петро Порошенко.
Глава держави подякував французькі стороні за блискучу організацію форуму, додавши, що мав можливість подякувати особисто Президенту Франції Еммануелю Макрону і першій леді пані Макрон.
Всі новини